39a edició de la Travessa de la Serrera i 13a vertical Grandvalira

39a edició de la Travessa de la Serrera i 13a vertical Grandvalira

Aquest cap de setmana s’han celebrat dues proves mítiques d’esquí de muntanya: la travessa de la Serrera i la cronoescalada de Grandvalira Encampadana.
Ambdós dies, les curses s’han celebrat amb neu recent i canvis de temps.

Travessa la Serrera: propera edició, 40 anys
Dissabte 1 d’abril, la mítica cursa per equips que organitza el Soldeu esquí club (SEC), ha complert la 39a edició en unes condicions de bona neu i amb un traçat que ha permès gaudir del recorregut que sortia de Ransol per arribar al cim de la Serrera (2.912m) i baixar fins al fons de la vall amb arribada al refugi de Sorteny.
La victòria va ser per a la parella formada per dos esquiadors de l’equip nacional: David Albós i Xavi Areny, que van entrar amb gairebé 6 minuts d’avantatge davant la resta de perseguidors.
En segon lloc van entrar els catalans Genís Zapater/Jordi Alís, seguits de Joan Albós/Jordi Ordóñez, separats per uns pocs segons.
En fèmines, Imma Mascort/Lorena Ledesma van ser les més ràpides, seguides d’Eli Bertran/Queralt Riba. Va completar el podi la parella Núria Fernàndez/Patty Gutiérrez.
En júniors, la parella Sergi Casabella/Diego Cancelos, membres de la selecció nacional, van ser els vencedors (sense categoria femenina).
Pel que fa a les categories més joves, els cadets i els infantils, van tenir una cursa en format d’individual. La jove Andreu Sinfreu, va ser la vencedora en cadet femení.
En nois, Marcel Prat, representant d’Andorra als recents campionats del món d’esquí de muntanya, va ser el més ràpid.
En categoria infantil, Oriol Olm va entrar en primer lloc.