Xavi Teixidó, Top 30 en el seu retorn a l’equip nacional

Xavi Teixidó, Top 30 en el seu retorn a l’equip nacional

Avui dissabte 13 de maig, a les 6 del matí, la Transvulcania Isla de La Palma donava el tret de sortida a la ultramarató, puntuable per a les Sky Ultra de les Skyrunner© World Series i amb gairebé 2.000 participants.

74’33 quilòmetres, 4.350m de desnivell positiu i amb el punt més alt a 2.422m (El Roque de los Muchachos), són les dades de la cursa amb la que Xavier Teixidó ha signat el seu retorn a l’equip nacional de curses de muntanya.

22a PLAÇA DE 1.993 CORREDORS

Xavier Teixidó ha invertit 8h10’54” en la seva primera ultramarató internacional de la temporada.

El perfil i les condicions de cursa, no eren favorables a les característiques d’en Xavi, per tenir una llarga baixada final de 20 quilòmetres i 2.400m de desnivell, així com molta calor i humitat.

Teixidó arribava a La Palma amb l’objectiu de puntuar.

En els primers quilòmetres, el corredor de la FAM ha estat en un grup de 8 fins que s’ha començat a trobar malament cap al quilòmetre 25-30, moment en el que ha estat avançat per molts corredors (la competició era de gairebé 2.000 participants).

Un cop arribat al punt més alt, el Roque de los Muchachos, punt a partir del qual començava la llarga baixada i molts corredors punxen, en Xavi s’ha pogut recuperar, avançant posicions fins a arribar 22è a meta.

Els últims 5 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 342, des del Puerto de Tazacorte (a nivell de mar) fins a la línia de meta a Llanos de Aridane, s’ha sentit bé, cosa que li ha permès acabar la cursa complint el seu objectiu i mostrant-se satisfet pels punts aconseguits.

La cursa ha estat guanyada per l’americà Tim Freriks amb 7h02’03”, seguit del francès L.Pommeret (7h18’15”) i l’espanyol Zaid Ait Malek (7h26’31”)

 

Perfil cursa:
Seguiment de les curses i últimes notícies a: