Èxit de participació en la 1aedició de la Jorma Urban Trail

Èxit de participació en la 1aedició de la Jorma Urban Trail

El Prat del Roure ha donat aquest matí el tret de la sortida a la primera edició de la “Jorma Urban Trail”, la primera cursa del calendari de la Copa d’Andorra de curses de muntaya. L’èxit ha estat rotund, la cursa ha doblat el nombre de participants previstos, sumant un total de 253 corredors.
La Jorma Urban Trail, organitzada pel Comú d’Escaldes-Engordany, compta amb tres recorreguts de diferents nivells que combinen camins urbans i de muntanya,. El corredor Marc Casal s’ha imposat a la prova més llarga (21km) amb un temps d’1h:52:41. La segona posició, ha estat molt renyida i finalment se l’ha endut el corredor Martí Lazaro amb un temps d’ 1h:54:17 cedint la tercera plaça a Xavier Andorrà 1h:54:30. Pel que fa a la categoria femenina, la corredora Queralt Riba ha estat la guanyadora amb un temps de 2h:18:14. En segona posició, Imma Parrilla (2h33:28.51) i completa el podi Sara Garcia (2h43:25.53).

 

Troba els resultats de tots els recorreguts a l’enllaç següent:
http://www.topcrono.net/pdfs/192/resultats/Class.%2021Km.pdf

 

Més informació sobre la Jorma Urban Trail:
La Jorma Urban Trail és la nova cursa, proposada pel Comú d’Escaldes-Engordany, que fusiona els camins tradicionals que uneixen la ciutat amb la muntanya. Els participants de l’Urban Trail podran gaudir de les espectaculars vistes de la Vall del Madriu (reconeguda Patrimoni de la Humanitat per la Unesco) i de la vessant solana de la muntanya escaldenca.
La cursa proposa tres recorreguts de diferent distància i desnivell, el que la fa accessible a tothom; des dels corredors més experimentats fins a les famílies que vulguin compartir l’afició a la muntanya. Tots els recorreguts comencen i finalitzen al Prat del Roure i comparteixen la ruta verda, la més urbana.

VERDA / 5 KM / URBANA

La ruta verda té un recorregut de 5 km, per zona urbana. El punt de sortida és el Prat del Roure, seguint el passeig del riu fins a arribar al pont d’Engordany, puja fins a St. Jaume, Coll de Jou (punt més elevat, 1266?m) d’on els participants poden gaudir d’unes vistes espectaculars de la parròquia i de la vall, i baixa per St. Romà dels Vilars, el pont dels Escalls i finalitza al Prat del Roure.

BLAVA / 10KM

La ruta blava té com a punt de sortida el Prat del Roure, i puja cap a la Vall del Madriu, concretament fins al pont de Sassanat (punt més elevat, 1356?m), passant pels camins urbans que uneixen la ciutat amb la muntanya. El recorregut de baixada és per camins de muntanya fins a arribar al Pont de la Tosca, on s’uneix amb el recorregut urbà de la Ruta Verda per arribar novament al punt de partida.

VERMELLA / 21KM

La ruta vermella, la que va dirigida a corredors més experimentats, proposa un recorregut més de muntanya, especialment per la Vall del Madriu, ja que sortint des del Prat del Roure, puja fins a Entremesaigües, el refugi de Font Vert (punt més elevat 1886?m) i baixa per Coll Jovell, el llac d’Engolasters, el pla de St. Miquel d’Engolasters fins arribar al Pont de la Tosca, on s’uneix al recorregut verd per completar els quilòmetres restants.