Andrea Sinfreu campiona del món

Andrea Sinfreu campiona del món

L’única representant femenina als Youth Skyrunning World Championship, Andrea Sinfreu, ha aconseguit aquest matí l’or en la categoria A (16 i 17 anys) dels Skyrunning World Championships.

L’Andrea, que és el primer cop que participa als ISF Youth World Champs per edat (16), ha corregut els 15 quilòmetres en 2h16’08.1

L’han acompanyat al podi l’espanyola Jana Aguilar (2h21’26.5) i l’estatunidenca Erin Magill (2h26’18”)

Pel que fa a l’equip júnior masculí, Marcel Prat ha entrat 10è i Gerard Rogé 11è en categoria A, en una cursa guanyada per l’espanyol Nicolàs Molina (1h49’15”.3)

En la categoria de 18 a 20 anys, Hugo Llata ha marcat el 6è millor crono (avança 1 posició respecte els mundials 2016), Arnau Soldevila 11è (tot i que ha caigut en l’últim tram de cursa) i Carles Serra 25è (amb lesió de turmell) on s’ha imposat el suís Roberto Delorenzi (1h39’52”.9)

En categoria U23, Andorra no comptava amb cap representant.

VALORACIONS

Carlo Ferrari i Arnau Anguera valoraven molt positivament els resultats obtinguts per tots els corredors de la selecció nacional, sumant una altra gran actuació avui, després de de la bona cursa feta en la vertical de divendres.

“L’equip nacional júnior ha pogut medir forces amb les grans potències mundials i saber que pot estar al capdavant. Aquests campionats ens ha servit també per veure què podem millorar”, manifestava Arnau Anguera, entrenador de l’equip júnior.

Andrea Sinfreu, nova campiona del món, explicava en finalitzar la cursa que, “com sóc millor en pujada que en baixada, he intentat anar al màxim les pujades i aguantar en les baixades. Era una cursa dura, amb 1.400m de desnivell i no tothom està acostumat a córrer aquests desnivells”.

SKYRACE ARINSAL

Amb el mateix recorregut que la cursa dels Skyrunning Youth World Champs, l’Skyrace Arinsal ha comptat amb més de 100 corredors.
David Pérez (2h15’05”) ha competit ha un gran nivell, però en els últims quilòmetres ha patit per deshidratació i ha hagut de parar a recuperar-se, entrant 17è de l’absoluta en una cursa guanyada per l’espanyol Marc Garcia amb 1h54’53”

COMAPEDROSA SKYRACE

Les curses internacionals es donaven cita a Andorra aquest cap de setmana.
Als campionats del món júnior s’ha sumat la Comapedrosa Skyrace, puntuable per a les Skyrunner World Series.
Marc i Òscar Casal corrien per la FAM, havent arribat al pla de l’Estany en les posicions capdavanteres per iniciar la segona pujada, cap al Comapedrosa.
En la baixada fins a meta, en Marc s’ha sentit bé, tot i que les baixades no són el seu fort, entrant 9è (2h53’53”) i al límit de forces.
El seu germà Òscar també ha fet una bona cursa tot i no trobar-se àgil i en les millors condicions físiques, amb el 11è millor temps (2h54’48”) de la competició dels circuit mundial.

El vencedor ha estat el jove català Jan Margarit (2h35’36”), que ha decidit córrer les World Series enlloc dels Youth donat que la Comapedrosa Skyrace s’adapta bé a les seves característiques i, tenint possibilitats de guanyar avui, gairebé s’assegurava ser el campió del món 2017.

En dones, Sheila Avilés, Laura Orgué i Takako Takamura han estat primera, segona i tercera respectivament.