Marc Casal, Top 10 a la Matterhorn Ultracks

Marc Casal, Top 10 a la Matterhorn Ultracks

Avui dissabte 26 d’agost, Zermatt (Suïssa), ha donat la sortida a les 7h30 del matí a la Matterhorn Ultrack 2017, de 49 quilòmetres.

Amb modificacions al traçat dels altres anys, els Top 10 mundial han pres la sortida en una cursa que puntuava amb un +20% a la general de les Sky Classic Skyrunner© World Series.

El desnivell positiu del recorregut ha estat de 3.600m, amb els mateixos de baixada, ja que la cursa era una circular, amb el punt més alt en el quilòmetre 15, amb l’ascenció al Gornergrat, de 3.130m d’altitud.

Les condicions de la cursa han estat de mal temps i fred.

La Federació andorrana de muntanyisme ha estat representada per Marc Casal.

MARC CASAL, 7è – CONSOLIDANT EL TOP 5 MUNDIAL

Marc Casal s’ha situat en el grup capdavanter des de la sortida.

En Marc, ha fet la seva cursa, basant-se en el seu potencial a les pujades i que podia perdre temps i llocs en les baixades.

En les 2 primeres ascencions, en Marc s’ha sentit millor i ha pogut mantenir el seu ritme.
“La 3a i 4a pujada se m’han fet bastant dures, però he fet molt millor cursa que l’any passat”, declarava Casal en finalitzar la cursa.

La seva valoració era “cursa dura, però molt, molt content.”

En els darrers quilòmetres, Marc Casal estava 6è, però el francès Durand-Pallaz l’ha adelantat en el tram de baixada a meta, entrant 7è i sumant 74’4 punts (7a plaça homes= 62 punts+20%)

Marc Casal (5h08’52”) ha rebaixat el seu temps anterior en gairebé 15’ tot i ser un traçat més llarg.

El guanyador ha estat el l’italià Marco de Gasperi (4h42’31”), seguit del català Eugeni Gil (4h45’15”) i del local Martin Anthamatten (04h48’59”)

En dones, l’holandesa afincada a Catalunya, Regna Debats, ha entrat primera amb gairebé 30’ d’avantatge, respecte de les catalanes Laia Andreu i Sheila Avilés.


Enllaç a perfil cursa:
http://matterhorn.ultraks.ch/fr/pages/parcours/trail/parcours-46k–139