Òscar Casal, Top 10 a la Run the Rut (EUA)

Òscar Casal, Top 10 a la Run the Rut (EUA)

Avui dissabte 2 de setembre s’ha corregut la Run the Rut a Montana (EUA) puntuable per a les Sky Classic Skyrunner© World Series.

La cursa ha donat la sortida a les 8h (16h hora d’Andorra), amb un recorregut de 28 quilòmetres, 2.375m de desnivell positiu i el punt més alt a 3.403m, al Lone Peak.

La competició ha tingut sortida i arribada al Big Sky Ski resort, a 2.286m d’altitud.

Les condicions de la cursa han estat de força calor.

La Federació andorrana de muntanyisme ha estat representada per Òscar Casal.

ÒSCAR CASAL, 6è

Òscar Casal s’ha situat en el grup capdavanter des de la sortida, passant pel quilòmetre 10, on Skyrunner© World Series ha donat dades, 5è.

Els 6 primers en entrar a meta, han entrat separats per escasos minuts.

L’Òscar ha parat el crono en 3h24’50”, mentre que el guanyador, el basc Aritz Egea, ha marcat 3h16, el segon classificat, Pascal Egli (SUI) 3h19 i el tercer, el jove català Jan Margarit, 3h20.

Per davant l’Òscar també han entrat el búlgar Kiril Nikolov (3h21) i l’estatunidenc JP Donovan (3h22, guanyador del VK d’ahir), qui ha avançat al corredor de la FAM en la baixada.

En finalitzar la carrera, el corredor FAM declarava sentir-se “molt satisfet per la cursa feta i pel resultat, a millorar les baixades, que eren molt tècniques i no m’he acabat de trobar còmode”.

El 6è lloc li dóna 65 punts per a la classificació general provisional de les sèries mundials.

En dones, la catalana Laura Orgué ha estat la més ràpida després de també guanyar ahir al VK.