Top 10 per als germans Casal a Escòcia

Top 10 per als germans Casal a Escòcia

Avui dissabte 16 de setembre les Skyrunner© World Series celebraven la Salomon Ring of Steal a Escòcia, puntuable per a les Sky Classic mundials.

La cursa tenia sortida i arribada a Kinlochleven (Escòcia, Regne Unit), gairebé a nivell de mar, per a encarar 2 pujades que acumulaven un desnivell positiu de 2.500m, 1 zona “plana” entre elles d’uns 5 quilòmetres i les 2 baixades corresponents, fent un recorregut circular de 29 quilòmetres. El punt més alt es trobava a 1.099m d’altitud.

Les condicions de la cursa han estat de mal temps, molta aigua en el recorregut i “fang fins al genoll”, segons declaraven els 2 representants de la FAM en acabar la cursa: Òscar i Marc Casal.

TOP 10 PER ALS GERMANS CASAL

Òscar i Marc Casal han sortit amb el grup capdavanter, arribant al final de la primera pujada a 1′ del líder.

En la 1a baixada, han estat adelantats per 4 corredors, podent recuperar posicions en el “pla” (veure perfil cursa) i en la 2a pujada.

En els últims quilòmetres, en Marc ha anat a la caça del 6è classificat, però a 1 quilòmetre de meta, metre agafava un gel, ha perdut el camí de la cursa, havent de remuntar un tros de muntanya en adornar-se’n que s’havia equivocat de recorregut.

En tornar al traçat i trobar al seu germà Òscar, han decidit que aquest entrés 7è (donat que porta 1 cursa menys), i en Marc ho fes en 8a posició.
62 i 59 punts respectivament per a la seva classificació general provisional mundial.

Les sensacions, malgrat les condicions de fang, aigua i ferm molt lliscant, han estat bones.

Ambdós germans tenen clar que han de treballar la tècnica de baixada per a no perdre posicions en aquestes parts de les curses.

El noruec Stian Angermund ha estat el vencedor i nou record de la cursa, amb un crono de 3h24’51” (després de guanyar ahir la cursa del Vertical Kilometer World Circuit)
En dones, hi ha hagut lluita fins al final entre les catalanes Laura Orgué (guanyadora ahir de la vertical) i Sheila Avilés (vencedora de la Comapedrosa Skyrace 2017).
Orgué s’ha imposat amb nou récord 4h05’11”, 40″ més ràpida que Avilés.

Enllaç a perfil cursa:
Enllaç àlbum imatges: