PARK PIOLETS COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2017/2018

PARK PIOLETS COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2017/2018

Avui divendres 1 de desembre de 2017, s’ha presentat la XVI copa d’Andorra d’esquí de muntanya sota el nom Park Piolets copa d’Andorra d’esquí de muntanya.

El circuit nacional 2017/2018 comptarà amb 9 proves, repartides en 3 modalitats:
Individual, vertical i equips.

La primera d’elles serà la clàssica vertical nocturna del Pas de la Casa el proper 9 de desembre, organitzada pel Club pirinenc andorrà, per continuar amb la 3 fronteres de l’Esquí club Pas de la Casa Grau-Roig, l’últim dia de l’any, volent-se convertir en una “Sant Silvestre matinera sobre esquís”, segons paraules d’Arnau Anguera (ECPCGR).

El 2018 tindrà com primera prova del nacional la individual de la Font Blanca el 27 de gener i la vertical el 28, on els competidors tindran molt aprop les primeres figures mundials que els mateixos dies competiran al país en motiu de la tercera prova de la ISMF World Cup.
L’organitzador, en aquest cas, és la mateixa Federació andorrana de muntanyisme, que presenta novetats, com una millora de la visibilitat del traçat per als espectadors de la prova individual i emissió en streaming.

El febrer tindrà 3 proves:
La Cronoescalada nocturna Grandvalira del Soldeu esquí club el dia 10, la Grandvalira Skimo 6 el dia 24 i l’Ordino-Arcalís Skimo 10 el dia 25, organitzades per l’empresa VSL i en modalitat “equips”.
Aquestes dues últimes tenen la peculiaritat que admeten corredors júnior, però el seu resultat no es tindrà en compte per a la general del nacional.

L’organitzador de les Skimo 6 i Skimo 10, ha volgut recordar que per a participar-hi, cal un bon nivell d’esquí fora pista.

El 31 de març serà el torn per a l’ECOA Skimo race, de la mà de l’Esquí club Ordino Arcalís, per finalitzar les competicions el dia 1 d’abril, amb la històrica Travessa Ransol – La Serrera del SEC, que celebrarà la seva 40a edició i que tindrà sortida i arribada al mateix punt.
Ambdues proves són per equips.

CATEGORIES

La Park Piolets copa d’Andorra d’esquí de muntanya tindrà 4 categories:
Infantil (12 a 14 anys), cadet (15 a 17 anys), júnior (18 a 20 anys) i sènior (+21).
Aquesta última, tindrà una subcategoria “veterà”, per als que tinguin 40 anys fets el 2018

Es tindran en compte els 5 millors resultats per a decidir els vencedors absoluts.

Calendari:
http://www.fam.ad/index.php/copa-dandorra-desqui-de-muntanya-2017-2018/

Reglament:
http://www.fam.ad/img/web/estatuts-reglaments/Regl-Esqui-De-Muntanya-Nou-03-10-16.pdf