XAVI ARENY FA HISTÒRIA PER A L’ESQUÍ DE MUNTANYA ANDORRÀ

XAVI ARENY FA HISTÒRIA PER A L’ESQUÍ DE MUNTANYA ANDORRÀ

Avui dissabte 16 de desembre, s’ha disputat la segona cursa de la ISMF World Cup 2017/ 2018, en format sprint.

El complex hivernal xinès Wanlong Ski Resort, ha tornat a ser l’escenari de les curses.

Les condicions han estat de temperatures extremadament baixes (-22º) al que cal afegir vent fort, per la qual cosa la sensació tèrmica en la que s’han esquiat tant les sèries eliminatòries com la final, ha estat de les més baixes mai vistes en el circuit mundial.

XAVI ARENY FA HISTÒRIA

Gran cursa d’sprint dels 3 esquiadors andorrans, classificant-se tots per a quarts de final.

Xavi Areny ha obtingut el millor resultat, entrant en semifinals per primer cop a la història de l’esquí de muntanya andorrà, quedant 8è.
L’esquiador de la FAM en acabar les sèries explicava com haver escollit el traçat diferent a la resta de competidors en els quarts, li ha permès entrar a les semifinals, ja que “els 2 primers han patinat a la traça que han triat i això m’ha permès agafar avantatge i arribar a dalt amb Antonioli. Sabia que es classificaven els dos primers, per la qual cosa no he volgut arriscar a la baixada sabent que la semifinal era meva”.

En les semifinals, en Xavi ha sortit a guanyar, “he fet una cursa bastant bona, però els rivals eren molt durs de guanyar. He pogut adelantar Antonioli a la baixada, on ell ha caigut. Estic content, ja que l’sprint era el que havia preparat més fins ara”.

Gerber Martin (17è) també ha estat apunt de classificar-se amb Areny, però, gairebé a la línia de meta, ha estat adelantat per un esquiador italià.

Jordi Solé (26è), com molts altres corredors, ha decidit no seguir competint, ja que la cursa ha estat marcada pels problemes amb els funcionament dels cronos que han fet que les eliminatòries estiguessin parades gairebé 2 hores.

L’sprint d’avui ha tingut com vencedor a l’italià Nico Canclini d’entre els 40 competidors.
En dones, la francesa Laetitia Roux ha estat la guanyadora.

VALORACIÓ TÈCNICA

Xavi Comas destaca l’entrega dels 3 esportistes andorrans malgrat les condicions de cursa: “estic molt satisfet del treball fet a la Xina, els 3 han demostrat un alt rendiment, tant a nivell tècnic com físic”.

Els 5 components de l’equip FAM desplaçats a la Xina (Gerber Martin, Xavi Areny i Jordi Solé i els tècnics David Fillet i Xavi Comas), fan un bon balanç esportiu d’aquest inici tan “matiner” de la temporada de la copa del món.
 RESULTATS
 
IMATGES FACEBOOK
 
IMATGES TWITTER
 
IMATGES INSTAGRAM