ÒSCAR CASAL GUANYA LA YADING SKYRUN AMB RÈCORD

ÒSCAR CASAL GUANYA LA YADING SKYRUN AMB RÈCORD

A les 7 del matí hora de Yading (1 de la matinada hora d’Andorra), els germans Casal prenien la sortida de l’exigent Yading Skyrun, primera cursa del seu calendari a les Skyrunner world series 2018

Els germans Casal van viatjar fins a la Xina acompanyats d’un altre andorrà, Sintu Vives, una setmana abans, per a poder aclimatar-se a l’altitud.

El preparador físic, Fabrizio Gravina, se’ls va afegir el cap de setmana.

La cursa, amb gairebé 30 quilòmetres de recorregut i un desnivell positiu de 2.345m en els primers 23 quilòmetres, té la característica de sortir de 2.860 metres per a enfilar la muntanya fins als 4.664m, per a iniciar un descens de 7 quilòmetres fins a l’arribada, situada a 3.992m al temple Chonggu.

ÒSCAR CASAL FA HISTÒRIA

Òscar Casal ha creuat la línia de meta fent rècord de cursa: 3h06’26”
El temps més ràpid estava en poder del nepalès Bhim Gurung amb 3h06’51” (2017)

L’Òscar, qui manifestava haver tingut bones sensacions durant tota la cursa, s’ha adonat que anava a bon ritme a la primera passada pel temple Chonggu, quan ha vist que estava a tan sols 1’ aproximadament del primer, l’americà Andy Walker (3h07’)
“En el tram de més pendent, el que fa coronar el punt més alt a 4.664m, on és més de caminar, la meva sensació era que anava molt lent i que m’adelantaria tothom. Però el que veeia és que anava retallant temps al primer, cosa que em donava foces i, un cop arribats al cim, he decidit apretar per adelantar-lo a la baixada, passant-lo quan faltaven uns 3 quilòmetres per a l’arribada. Super content. Més content, impossible”.

Tercer ha entrat el nepalès Bed Sunuwar (3h08’)

Per la seva part, Marc Casal, que s’ha trobat malament des de l’inici, ja que no ha pogut descansar bé durant tota la setmana a la Xina, ha marcat el 7è millor temps.

Sintu Vives ha estat 14è.

En dones, ha guanyat la britànica Holly Page (3h32’04”)

 

IMATGES

PERFIL

ESTADÍSTIQUES ÒSCAR