TOP 40 PER ALS 3 ANDORRANS

TOP 40 PER ALS 3 ANDORRANS

La Buff Èpic Trail de La Vall de Boí (Lleida) donava la sortida a les 8h des de la població de Barruera (La Vall de Boí és un municipi que comprèn diferents pobles i amb una de les dues entrades principals a l’únic Parc nacional que té Catalunya, el d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici)

Els 42 quilòmetres per davant i 3.300m de desnivell positiu (D+) i 6.600m d’acumulat, s’han corregut per la zona perifèrica del Parc nacional, a tocar del massís dels Besiberris, on està el punt més alt de l’espai protegit, el Comaloforno, de 3.033m.

La prova, puntuable per a les Skyrunner® World Series, ha esta circular, passant per Llubriqueto, on es pot gaudir d’una de les cascades més espectaculars d’aquesta zona dels Pirineus, just sobre el balneari de Caldes de Boí, amb zones força tècniques i en un entorn de roca granítica i de valls dibuixades pel quaternari.

El punt més alt del recorregut era a 2.610m, al Pic de Comaminyana, al punt quilomètric 28 (aprox)

La cursa s’incloïa dintre de la categoria Sky Marathon.

TOP 30 PER A SINTU VIVES

Sintu Vives ha finalitzat els 42 quilòmetres en 28a posició (05h24’02), Julio Rodrigues 33è i Carlos Fernàndez 35è (temps en l’enllaç de sota)

Per als dos darrers, aquesta era la seva primera participació en una cursa de les Skyrunner® World Series.

La victòria masculina ha estat per al català Marc Pinsach (4h23’32”)
L’han acompanyat al podi Finlay Wild (4h29’44”) i Miguel Caballero (4h33’42”)

En dones, Holly Page ha estat la més ràpida amb un temps de 5h03’40”
Ohiana Azkorbebeitia ha entrat segona amb 5h27’55” i Mercedes Pila ha sigut tercera amb 5h30’22”

VALORACIÓ TÈCNICA

El preparador físic, Fabrizio Gravina, destaca la bona actuació feta pels convocats donat l’alt nivell de la prova i en ser la primera experiència en copa del món per a Rodrigues i Fernàndez, a més de deixar palès que la generació dels anys 79 al 88 dona senyals de poder garantir el relleu generacional.
Una injecció de motivació per a continuar treballant.

Els germans Casal, no han disputat la prova després de córrer la setmana passada a Grècia i estar en recuperació per a la Skyrace® Comapedrosa del 29 de juliol.

 

TEMPS

PERFIL CURSA