ÒSCAR CASAL, 6è A LA SKYRACE COMAPEDROSA

ÒSCAR CASAL, 6è A LA SKYRACE COMAPEDROSA

A les 8h30 Arinsal (1.550m) donava la sortida a la Skyrace Comapedrosa, cursa amb “extra bonus” del 50% per a les Skyrunner® World Series i puntuable per a la Multisegur copa d’Andorra de curses de muntanya.

A les 9h era el torn per a la Skyrace Arinsal, que puntuava en el nacional per als més joves.

La Comapedrosa presentava un perfil exigent, amb 2.300m D+ en 21 quilòmetres de recorregut, amb el punt més alt al sostre d’Andorra, a 2.942m

Tant el traçat de l’Arinsal com de la Comapedrosa passaven pel parc natural comunal de les Valls del Comapedrosa.

La FAM portava 6 representants: Òscar i Marc Casal, David Méndez, Carlos Fernández, Julio Rodríguez i Imma Parrilla.
Tots ells han preparat la cursa amb el preparador físic Fabrizio Gravina.

ELS GERMANS CASAL, TOP 10 ENTRE L’ELIT MUNDIAL

Òscar Casal ha entrat 6è (2h43’04”) en una cursa amb l’elit mundial a la línia de sortida.
“Quan fas bon resultat i tens bones sensacions, sempre acabes content. Em feia por la 2a pujada, ja que del Pla de l’Estany al Comapedrosa per Malhiverns és una pujada molt dura, amb molta calor. He menjat i m’he hidratat bé i això ha fet que evités les adelantades de la resta de corredors en els darrers 300m, tal i com em va passar en l’edició 2017. He estat tota la cursa entre els primers, però en l’últim quilòmetre, el sisè m’ha adelantat. Ell anava molt ràpid i jo tenia rampes, així que m’ha estat impossible mantenir la 5a posició. Hem fet tota la cursa amb el Marc Pinsach (7è) He rebaixat temps d’altres edicions, cosa que semblava impossible. Ha estat increïble córrer a casa, amb tota la gent animant-te”

Marc Casal, malgrat la lesió en costelles, tormell i peu i patir una caiguda baixant del Comapedrosa a Arinsal, ha entrat 11è (2h51’18”) “Ja a la primera pujada he notat que les cames no anaven com sempre. Aquestes 3 setmanes d’aturada per la lesió, m’han passat factura. Si no hagués estat per tota la gent que m’animava, no hagués pogut fer-ho”

David Méndez ha estat 32è, Julio Rodríguez 65è i Carlos Fernàndez 72è de 414 homes.

El podi masculí ha estat per a Kilian Jornet (2h33’18”), seguit de Pascal Egli (2h36’29”) i Petter Engdahl (2h39’12”)

En dones, el podi ha estat per a Lina El Kott (3h03’04”), seguida de la catalana Laura Orgué (3h06’54”) i de Sanna El Kott, qui ha esprintat a l’arribada amb Sheila Avilés.

Imma Parrilla ha entrat 18a de 68 corredores.

 

WEB CURSA