FERRAN TEIXIDÓ ES REFERMA ENTRE L’ELIT MUNDIAL

FERRAN TEIXIDÓ ES REFERMA ENTRE L’ELIT MUNDIAL

El Vertical® Kilometer World Circuit donava el tret de sortida a l’última cursa de la temporada a les 18h per al grup elit.

La cursa, amb 1.080m de desnivell, en 3’7km de terreny de pedra trencada, amb tram de pendent gairebé verticals, passamans, escalons de via ferrata, camí molt estret, feia gairebé impossible adelantar durant la cursa.

Uns 200 corredors han pres la sortida, entre ells, l’elit mundial, que s’ha donat cita a la mítica Limone.

La meteorologia ha estat de calor d’estiu.

FERRAN TEIXIDÓ: PODI MUNDIAL AMB PUNTUACIONS MOLT SIMILARS

Ferran Teixidó (39’10”), avui ha fet una brillant cursa, rebaixant gairebé 2’ el seu millor crono a la vertical de Limone.
Ferran Teixidó ha sortit en el grup dels 15 primers en el tram asfaltat del poble de Limone sul Garda, però tot i que el traçat s’anava estretint, ha pogut anar avançant grans noms de les verticals fins a posicionar-se 6è.

La cursa ha estat pel suís Rémi Bonet (36’02) amb un ritme frenètic.
Luka Kovacic ha sigut segon (36’56”) i Davide Magnini, qui és ben conegut per ser un referent en la copa del món d’esquí de muntanya, tercer (37’41)

La victòria d’avui per a Bonet (rècord de crono cursa) li ha donat el circuit mundial, en sumar un total de 400 punts.
Segon de la general del Vertical® Kilometer World Circuit ha estat Pascal Egli, amb 399 punts (demà es juga el campionat de les Skyrunning World Series) i tercer Ferran Teixidó, refermant-se així entre els millors del món de la disciplina.

“Haver aconseguit fer els resultats que he obtingut aquesta temporada significa un gran sacrifici a tots nivells. Avui ho he donat tot i m’emporto un tercer lloc a la general mundial on els 3 primers estem separats per tant sols 5 punts i on hi competeixen grans noms de l’esport, algun d’ells amb dedicació exclusiva a aquest esport, com Rémi Bonet (22 anys) Crec que he d’estar molt content.”

L’entrenador dels germans Casal i de Sintu Vives, Fabrizio Gravina, ha destacat del Ferran que “poder confirmar un 3r lloc mundial ha estat increïble, encara més quan comparteix podi amb atletes de la talla de Bonet i Egli i fent cronos com el d’avui, on ha pulveritzat la seva millor marca, que la tenia al 2014. Poder aconseguir fer 2’ menys demostra el treball i la dedicació que el Ferran hi posa, no sols a entrenar, si no aconseguir una relació pes-potència que li permeti afrontar les competicions ens condicions òptimes i estar lluitant entre els millors del món. S’ha demostrat a sí mateix que podia millorar, que era un dels seus objectius de temporada, per tant, se l’ha de felicitar. Un tercer lloc al circuit mundial és un gran resultat. A mes, el Ferran, pels valors que té, hauria de ser un referent per als joves que vulguin dedicar-se a aquest esport”

El podi femení ha estat el següent:
1. Judith Wyder 43’47” (nou rècord)
2. Michelle Maier 45’23”
3. Camilla Magliano 46’52”

 

+INFO CURSA

PUNTUACIONS