MARC CASAL, PODI MUNDIAL - ÒSCAR CASAL, TOP 5

MARC CASAL, PODI MUNDIAL - ÒSCAR CASAL, TOP 5

Uns 800 atletes han pres la sortida de la Limone Xtrem (ITA), última cursa puntuable per a les Sky Classic Skyrunner© World Series (cursa que donava un 50% de puntuació)

La competició ha donat la sortida a les 11h, amb un recorregut de 29 quilòmetres i 2.500m de desnivell positiu.

Les condicions de la cursa han estat de sol i calor molt pronunciada.

ELS GERMANS CASAL ACONSEGUEIXEN LA MILLOR CLASSIFICACIÓ DE LA HISTÒRIA

En la cursa d’avui hi havien moltes possibles combinacions de resultats que feien possible ball en el top10 de la general de “Sky Classic”
El fet que els millors corredors del panorama mundial estiguessin a la línia de sortida donava una idea de la lluita que hi hauria pel podi i pel top 10

Kilian Jornet, Pascal Egli, Rémi Bonnet, els catalans Oriol Cardona i Marc Pinsach, Davide Magnini, Peter Engdhal, Stian Argemund i tot un seguit de noms referents de les Skyrunning, han fet que l’últim cop que les world series han fet parada a Limone es recordin per molt de temps.

Marc i Òscar Casal han fet la primera pujada, d’uns 1.100m de desnivell positiu, en el top 15, però els efectes de la calor els han fet abandonar amb rampes a les cames.

Tot i l’abandó, el ball de classificacions en la cursa d’avui, on s’esperava una lluita entre el català Kilian Jornet (6è) i el suís Rémi Bonnet (2n), ha fet que Marc Casal sigui tercer de la general final de les Classic i l’Òscar cinquè, aconseguint així el millor resultat de la història per a Andorra.

El campió de les Skyrunner© World Series 2018 és Pascal Egli.

La cursa ha estat guanyada per Davide Magnini, qui ha pulveritzat l’anterior rècord, entrant amb un temps de 2h59’27”
Segon ha estat Rémi Bonnet (guanyador de la vertical d’ahir), amb 3h04’14”
La tercera plaça ha sigut per al català Oriol Cardona (3h06’07”)

Sintu Vives ha estat, doncs, l’únic corredor FAM en finalitzar la cursa, amb un temps de 3h58’, millor marca personal a Limone.

El podi femení ha sigut per a Tove Alexandersson (3h31’36”, nou rècord), Regna Debats (3h40’07”) i Sheila Avilés (3h45’28”)

Holly Page s’emporta la general 2018

VALORACIÓ TÈCNICA

L’entrenador personal del germans Casal i Sintu Vives, Fabrizio Gravina, valora com “molt bona temporada per a tot l’equip. Òscar i Marc obtenen un molt bon resultat, confirmant-se que tenen nivell d’elit mundial, entre atletes olímpics. Sabíem que millorar resultats a Limone era molt complicat pels rivals que hi havien. Havíem arribat a Limone amb els deures fets i veníem a provar si podíem mantenir el 2n i 4t lloc. Com no hi havia res a perdre, hem apostat per donar-ho tot. La deshidratació no els ha permès finalitzar la cursa, però això no treu que la temporada ha estat impressionant”

 

PERFIL CURSA