PODIS A LA COPA ESPAÑA VERTICAL I SPRINT

PODIS A LA COPA ESPAÑA VERTICAL I SPRINT

Andrea Sinfreu, Euan Prieto i Arnau Soldevila van començar la temporada amb l’equip nacional pujant al podi a la “Copa de España” de vertical d’ahir dissabte 19 de gener.

L’Andrea va queda 2a júnior (24’33.51) en una cursa guanyada per l’aragonesa Claudia Valero (24’13.27)
Tercera va ser la basca Ane Iturria (25’50.28)

Euan Prieto va ser 2n en sènior promesa i 9è absolut.
L’Euan declarava “No he tingut la millor carrera. No he pogut fer la cursa que volia, ja que no he pogut demostrar el bon estat de forma en el que he arribat a aquesta competició. La major part del recorregut era mur, amb neu de canó, i em patinaven les pells”

Arnau Soldevila ha estat 3r sènior promesa i 13è de la general masculina sènior.

Avui diumenge, en els sprints, Marc Font ha estat 3r absolut (2n en categoria sènior promesa) i Euan Prieto 4t (3r en promesa)

La cursa ha estat guanyada amb autoritat pel català Pau Coll, seguit de l’alt urgellenc Jordi Alís.

L’EQUIP NACIONAL, A LA 1a CURSA ISMF WORLD CAP D’ÀUSTRIA

Xavi Areny, David Albós, Gerber Martín, Jordi Solé, Sergi Casabella, David Pérez, Carles Serra van viatjar dimecres 16 fins a Bischofshofen (AUT)

Divendres 18 es va celebrar la 1a cursa del circuit mundial 2019, amb els sprints.

“El recorregut de la cursa era per les rampes dels salts d’esquí. Els més ràpids ho van fer en menys de 2’. En el meu cas van ser gairebé 4’. Hi havia un primer tram de sortida més pla, però després ja pujava molt i no podies fallar o relliscaves. Un tram a peu força llarg, on vaig decidir posar-hi totes les forces, abans d’arribar a la plataforma de canvi. Fins aquí, bones sensacions. La baixada, que era per la recepció dels salts de trampolí, estava força gelada. La valoració de la primera cursa en sub-23 és bona perquè estic millorant en una modalitat que no és la meva, tot i estar lluny del top 30 que demana la FAM”, ens explicava Carles Serra, que va finalitzar 46è (17è en categoria promesa).

El millor andorrà va ser Xavi Areny, 34è

La cursa va ser guanyada per Robert Antonioli (ITA)

Diumenge ha sigut el torn per a la cursa individual.
El recorregut previst es va canviar fa uns dies, degut a les intenses nevades a la zona.
2 voltes al circuit traçat, sumaven 1.600m de desnivell positiu.

Xavi Areny (1h37’43), 36è, ha estat el millor andorrà, “amb un percentatge del 13%, està dins les exigències que marquem des de la FAM. Ha fet molt bona cursa. En posició, podria haver estat més endavant”, explicava el tècnic desplaçat a Àustria, Xavi Comas.

“El Jordi Solé (45è), tot i quedar-se a poc dels percentatges que marquem, ha fet una bona cursa encara que no és la seva especialitat”, manifestava Comas.

Gerber Martin, ha entrat 48è
David Albós, que torna després d’una lesió, ha estat 50è

Sergi Casabella, primer any en la categoria absoluta, ha estat 14è sènior espoir (47è absolut) i Carles Serra, que avui ha tingut problemes amb el material, ha entrat 16è espoir (53è sènior general)

La cursa ha estat per a l’italià Michele Boscacci, 1h26’14”, en lluita fins al final amb el seu compatriota Robert Antonioli (1h26’38”) i amb el suís Werner Marti (1h26’45”)

En espoir, el més ràpid ha estat el francès Samuel Equy, acabant el recorregut en 1h29’33” (12è de la general absoluta)

LA FONT BLANCA

La propera cursa on participarà l’equip nacional serà la Font Blanca, que serà part de la ISMF World Cup i de la Park Piolets Copa d’Andorra, amb horaris diferenciats segons es corri copa del món o circuit nacional.
Per a més informació: fontblanca.ad

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS

Resultats sprints ISMF

Resultats individuals ISMF absoluta sènior

Resultats individuals ISMF espoir (promeses)