L’EQUIP NACIONAL D’ALPINISME D’ANDORRA JA ÉS UNA REALITAT

L’EQUIP NACIONAL D’ALPINISME D’ANDORRA JA ÉS UNA REALITAT

Després de les proves que es van realitzar el passat 9 de febrer, l’equip nacional d’alpinisme d’Andorra, l’ENAA, ha quedat format per 3 membres en formació: Ferran Vila, Guillem Colell i Damià Gil.

Ells 3 estaran sota la direcció de Francesc “Kako” Soldevila en el programa de 3 anys que ha estat aprovat per la junta de la FAM i que ha de finalitzar amb la primera expedició de l’equip.

Durant aquests 3 anys, la formació serà l’eix vertebrador del projecte, tot i que per a ésser membre de l’equip, els aspirants ja havien de tenir un nivell mínim (veure pdf adjunt) per accedir a les proves.

A les proves hi van concórrer 4 aspirants, tots nois, encara que es van rebre nombroses peticions d’informació sobre els requisits mínims, cosa que fa pensar que en properes convocatòries hi haurà més participants.

LA VALL DE BOÍ, PRIMERA SORTIDA

El passat cap de setmana l’equip nacional va fer un estatge d’escalada en gel a la Vall de Boí.

La petita vall dels Pirineus de Lleida és coneguda per ser una de les zones d’escalada en roca i en gel que més vies ofereix en un espai reduït: El repressat estany de Cavallers, a la ribera de Caldes de Boí.

Els 4 membres de l’ENAA van fer cascades de gel a l’obaga de Cavallers.

En la sortida es van treballar diferents tècniques de progressió i seguretat en la Islandis, de 415m III-5a, així com tallers.

12 hores de formació que es complementaran el proper cap de setmana, si les condicions climatològiques ho permeten, ja que la previsió és de continuar amb el desenvolupament de la tècnica de l’escalada en gel.

 

PROVES ENAA