ORIOL OLM, REPETEIX TOP 10 MUNDIAL

ORIOL OLM, REPETEIX  TOP 10 MUNDIAL

Els campionats del món d’esquí de muntanya 2019 van haver de suspendre la cursa individual cadet i júnior d’ahir per mal temps

Avui s’ha disputat la cursa en totes les categories, amb una meteorologia favorable i unes condicions de neu òptimes.

Traçat de 897m de D+ per a cadets i júnior femení i de 1.465m per als júnior masculí, mentre que els sènior han fet 1.704m de D+ en 6 pujades, amb el corresponent desnivell negatiu en 6 baixades.

ORIOL OLM, 6è

En categoria cadet, Oriol Olm ha tornat a estar al top 10 mundial, finalitzant 6è de 49 esportistes de la seva categoria, amb un temps de 58’02.5

L’Oriol declarava haver tingut molt bones sensacions: “M’he sentit fort. Hi havia molt nivell, però des de la primera pujada ens hem escapat un grup de 6 esquiadors. A la segona pujada, ens hem escapat quatre i hem fet la nostra cursa. El recorregut ha estat espectacular. Amb neu molt bona i baixades tècniques”

Pere Boltas ha estat 22è, en una cursa guanyada pel suís Thomas Bussar (55’10,7)

JÚNIORS: ANDREA SINFREU, 8a

En fèmines, l’única representant andorrana, Andrea Sinfreu, ha marcat la 8a plaça (1h12’51,7) d’un total d’11 esquiadores.
La russa Ekaterina Osichkina ha repetit victòria (58’56,9)

Marcel Prat ha finalitzat 21è d’un total de 29 atletes júnior masculí, on també s’ha repetit guanyador: L’italià Giovanni Rossi.

XAVI ARENY, MILLOR SÈNIOR

Xavi Areny, David Albós, Gerber Martín i Sergi Casabella disputaven la prova individual en categoria sènior.

Xavi Areny ha entrat 27è (1h43’41”) de 75 participants, on hi ha hagut abandonaments de renom, com Anton Palzer o William Bon Mardion.

Areny explicava “ha estat una bona organització de cursa, tècnica, amb bon combat a davant. Jo m’he trobat bé a les baixades i a les pujades crec que he estat on em corresponia. He acabat a un 12’3% del vencedor”

La cursa ha estat per a l’italià Robert Antonioli (1h32’15”), en una lluita aferrissada amb el seu compatriota Michele Boscacci.

Xavier Gachet ha completat el podi.

Gerber Martín, ha finalitzat 32è “satisfet de la cursa en els que són els meus primers campionats del món. 6 pujades amb traçat alpí. He patit 2 caigudes a l’última baixada que m’han fet perdre posicions”

David Albós ha sigut 36è d’Albós (1h46’36,4), ha entrat a un 15’5% de Antonioli, “content pel resultat i amb bones sensacions”

Sergi Casabella, en el seu primer any en categoria absoluta, ha quedat 37è sènior, separat per un dècima d’Albós (1h46’36,5)

En dones, la catalana Clàudia Galícia, favorita, ha tingut un ensurt i ha abandonat la cursa en camilla.
La vencedora ha estat Axelle Gachet

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS

Resultats ISMF