TOP 10 PER A ÒSCAR CASAL AL JAPÓ

TOP 10 PER A ÒSCAR CASAL AL JAPÓ

Aquesta matinada, hora d’Andorra, les Skyrunner® World Series han donat el tret de sortida amb un calendari ple de novetats, entre elles, la cursa d’avui, la Mt. Awa Skyrace.

Japó rebia la major part de l’elit mundial tant de “vertical kilometer”, que es va córrer divendres, com de “skyrunners”, molts d’ells fins fa pocs dies competint en esquí de muntanya.

L’equip FAM que ha viatjat fins al país del sol neixent ha estat format per Òscar i Marc Casal i Jacint Vives, com corredors i Fabrizio Gravina com seleccionador nacional.

TOP 10 PER A ÒSCAR CASAL EN UNA CURSA TOTALMENT DIFERENT

La Mt. Awa Skyrace entrava a formar part per primer cop de les Skyrunner® World Series.

L’acumulació de neu en el recorregut inicial va fer que divendres es decidís escurçar el recorregut en uns 6 quilòmetres i aproximadament 800 m de desnivell positiu, quedant una cursa de 21km i 1.600m de D+

Com explicava el seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, hi havia molts trams de “trenca cames, amb força asfalt, totalment diferent del que estem acostumats. Això farà que guanyi qui se sàpigui adaptar millor a aquestes variacions del terreny”
En la cursa d’avui, Òscar Casal ha sortit amb el grup capdavanter on s’ha mantingut fins als últims moments, passant pel punt més alt 5è, a 3’ del 4t.
“En l’última baixada, però, ha perdut posicions, però el resultat és bo: +4% respecte al guanyador”, deia el seleccionador.
Així doncs, Òscar Casal, amb un temps de 2h07’48” (7è) ha estat el millor de l’equip d’Andorra.

La cursa ha sigut “molt dura. La 2a part era molt ràpida, amb tant tram d’asfalt, on els corredors de trail running no estan acostumats, i amb tram de neu. El nivell ha estat molt, molt alt. Els nostres ho han defensat molt bé. La valoració general és bona” (F.Gravina)
Marc Casal ha entrat 17è, a un 11% del guanyador, amb un temps de 2h16’03”
“Felicitar a Sintu Vives (2h25’43), que ha entrat 23è a un 19% del primer”, manifestava F. Gravina des de Japó.

Podi masculí:
Ruy Ueda (Columbia) 2h01’42”
Oriol Cardona (Team Dynafit) 2h’01’51”
Jonathan Albon (VJ Sport Shoes) 2h02’04”

Podi femení:
Elisa Desco (Compresport/ Scarpa) 2h27’46”
Megan Kimmel (Salomon) 2h28’27”
Takako Takamura (Asahikawa) 2h28’56”