ÒSCAR CASAL FINALITZA EN QUARTA POSICIÓ A YADING, XINA

ÒSCAR CASAL FINALITZA EN QUARTA POSICIÓ A YADING, XINA

El corredor de l’equip nacional suma 60 punts i es manté en la segona posició en el rànquing de les Skyrunner World Series 2019

Casal ha donat el seu màxim per aconseguir la tercera plaça, que finalment ha aconseguit el nepalès Bhim Gurung

 

Principat d’Andorra, 4 de maig de 2019. El parc natural de Yading, a Xina, ha tornat a ser aquest matí (hora local), l’epicentre mundial de les curses de muntanya. L’elit d’aquest esport, amb Òscar Casal com a únic representant andorrà, ha corregut la que és considerada una de les proves més dures del circuit a causa de les condicions atmosfèriques i meteorològiques. El xinès Jia Erengia ha guanyat amb autoritat la cursa amb un temps de 3h12’21”, seguit d’un espectacular Oriol Cardona, el corredor de la federació espanyola. El podi l’ha tancat el nepalès Bhim Gurung. Pel que fa a les dones, la guanyadora ha estat la nord-americana Megan Kimmel amb un temps de 3h52’40”, seguida de Ragna Debats i Ruth Croft.

El corredor andorrà ha acabat els 32 kilòmetres i 2.819 metres de desnivell positiu en quarta posició, un resultat molt satisfactori tenint en compte el nivell competitiu que hi havia enguany doncs, en la línia de sortida, estaven dues de les promeses asiàtiques del trail running: el xinès Jia Erengia (guanyador de la cursa) i Bhim Gurung (tercer en la classificació general). Casal, ha arribat a l’últim tram de pujada en tercera posició, superant el corredor nepalès, que en anys anteriors ja havia guanyat la cursa però, en l’últim tram del traçat, Gurung l’ha superat en una baixada que ha estat molt lluitada per part de l’andorrà.

En finalitzar la cursa, Casal ha destacat que “Fins al kilòmetre 20, les sensacions mentals eren una mica dolentes doncs m’he trobat sol des del kilòmetre 8 però superats els 18 kilòmetres, ha vist el tercer i el quart classificat i m’ha donat molts ànims per acabar la cursa molt fort”. El corredor andorrà també ha comentat que “Donar el teu màxim a més de 4.000 metres és dur però m’he trobat molt bé i he pogut lluitar amb Gurung fins al final”. Per acabar ha afegit que “Estic molt content del quart lloc aconseguit avui a Xina”.

Un cop finalitzada la gira asiàtica, el seleccionador nacional, Fabrizio Gravina afirma que els objectius marcats s’han complert satisfactòriament doncs, Casal continua en la segona posició del rànquing de les Skyrunner World Series amb 102 punts, sumant els 42 aconseguits a la primera prova del Japó i avui, a la Xina, aconseguint uns merescuts 60 punts.

Resultats oficials de la cursa:

Homes:

1. Jia Erenjia: 3h12’21”
2. Oriol Cardona: 3h18’38”
3. Bhim Gurung: 3h28’09”
4. Òscar Casal: 3h31’51”
5. Marc Pinsach: 3h38’53”

Dones:

1. Megan Kimmel: 3h52’40”
2. Ragna Debats: 4h27’06”
3. Ruth Croft: 4h37’39”
4. Jing Li: 6h25’21”
5. Lichun Qiu: 6h36’39”

ENLLAÇOS D’INTERÈS:

https://www.skyrunnerworldseries.com/