JULIO RODRÍGUEZ FINALITZA EN 34a POSICIÓ MASCULINA A L’ULTRAMARATÓ DE LA TRANSVULCANIA, A L’ILLA DE LA PALMA

JULIO RODRÍGUEZ FINALITZA EN 34a POSICIÓ MASCULINA A L’ULTRAMARATÓ DE LA TRANSVULCANIA, A L’ILLA DE LA PALMA

El corredor de l’equip nacional ha completat els 74,33 kilòmetres i 4.350 metres de desnivell positiu acumulats en un temps de 9h11’18”, aconseguint una 42a posició en la classificació general (resultats provisionals)

Rodríguez ha mantingut un bon ritme durant tota la prova i ha donat el seu màxim en la tercera prova del circuit de Skyrunner World Series 2019

 

Principat d’Andorra, 11 de maig de 2019. L’illa de Santa Cruz de la Palma ha estat l’escenari, aquest matí, de la tercera prova del circuit internacional de curses de muntanya. Julio Rodríguez ha estat l’únic representant de l’equip nacional del quasi 1.400 inscrits a la que és la primera prova de llarga distància de la temporada.

La Transvulcania de les Illa Canàries és considerada una de les ultra trails més dures del món doncs en 74,33 kilòmetres els participants afronten un desnivell positiu de 4.350 metres i 4.057 metres de desnivell negatiu, sortint des d’una cota 0, nivell del mar i arribant als 2.420 metres d’altitud. Un canvi d’altitud molt exigent per a tots els corredors que hi prenen part.

El guanyador masculí de la prova ha estat el francès Thibaut Garrivier amb un temps de 7h11’04”, seguit del rus Dmitry Mityaev i del suec Petter Endahl. En categoria femenina, la corredora més ràpida ha estat l’holandesa Ragna Debats amb un temps de 8h09’25”, seguida per la francesa Anne-Lise Rousset i de l’americana Megan Kimmel.

El corredor andorrà ha acabat els 74,33 kilòmetres en la quaranta-dosena posició de la classificació general i en trenta-quatrena posició de la categoria masculina (classificació provisional de la cursa), un resultat molt satisfactori tenint en compte el nivell competitiu que hi ha cada any en aquesta prova del circuit. En finalitzar la cursa, Rodríguez ha destacat que “les sensacions han estat molt bones durant tot el recorregut”. El corredor de l’equip nacional ha tingut una caiguda i com a conseqüència, ha sofert una dislocació en un dit de la mà. Tot i això, l’equip mèdic de l’organització li ha col·locat a lloc i ha seguit, sense problemes, la resta de la prova. Per acabar ha afegit que “enguany, la calor i les condicions meteorològiques han estat molt dures”.

En clau nacional, aquest cap de setmana, l’equip sènior nacional està realitzant un estatge d’entrenament per tal de preparar la pròxima cita internacional que tindrà lloc a Livigno, Itàlia, al mes de juny. El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, ha realitzat una primera sessió dedicada a l’estudi del perfil de la prova italiana i una sessió de força al Centre de Tecnificació d’Ordino. Tot seguit, els corredors han fet un test de ritmes a velocitat progressiva.

En aquest estatge de concentració, hi prenen part Òscar Casal, Marc Casal, David Méndez, Imma Parrilla, Lluis Sanvicente, Carlos Fernández i Sintu Vives.

Resultats oficials de la cursa:

Homes:
1. Thibaut Garrivier: 7h11’04”
2. Dmitry Mityaev: 7h14’23”
3. Petter Engdahl: 7h21’28”

Dones:
1. Ragna Debats: 8h09’25”
2. Anne-Lise Rousset: 8h25’11”
3. Megan Kimmel: 8h35’03”

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS:

http://transvulcania.es/en/events-item/ultramarathon/