ÒSCAR I MARC CASAL ASSOLEIX LA 12a i 13a POSICIÓ RESPECTIVAMENT A LA LIVIGNO SKYMARATHON

ÒSCAR I MARC CASAL ASSOLEIX LA 12a i 13a POSICIÓ RESPECTIVAMENT A LA LIVIGNO SKYMARATHON

Ambdós germans han creuat la línia de meta junts amb un temps de 3h41’16”, a només un 8,9% del guanyador

El japonès Ruy Ueda s’ha endut la victòria amb un temps de 3h22’56”, seguit de l’italià Daniel Antonioni i del català Oriol Cardona

 

Principat d’Andorra, 15 de juny de 2019. El municipi italià de Livigno ha estat aquest matí l’escenari on s’ha disputat la sisena cursa del circuit internacional de curses de muntanya (Migu Run Skyrunner World Series). A les vuit i mitja del matí s’ha donat el tret de sortida a una de les curses més esperades per l’equip nacional del país, amb sis corredors presents. L’organització de la Livigno Skymarathon finalment va decidir modificar el recorregut inicial a causa de la gran quantitat de neu que encara hi ha a les cotes més altes, a més de 3.000 metres d’altitud.

El canvi de traçat respecte al recorregut original ha canviat completament el perfil de la cursa, fet que ha afectat el desnivell acumulat positiu però no la distància. Finalment, els corredors han hagut d’afrontar 34 kilòmetres i 2.300 metres de desnivell positiu, amb un tram de neu de quasi 5 kilòmetres, 8 kilòmetres d’asfalt i trams molt tècnics. El japonès Ruy Ueda ha pujat al primer calaix del podi amb un temps de 3h22’56”, seguit de l’italià Daniel Antonioni i del català Oriol Cardona. En la categoria femenina, el triomf ha estat per l’espanyola Sheila Avilés amb un temps de 3h52’39”, seguida per la italiana Elisa Desco i de la també espanyola Gisela Carrion.

Pel que fa als corredors andorrans, Òscar i Marc Casal han entrat junts a la línia de meta amb un temps de 3h41’16”, a només un 8,9% del primer classificat. El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina ha destacat l’excel·lent rendiment dels dos atletes doncs el nivell competitiu era molt elevat amb més de 70 corredors que estan dins l’elit mundial de l’skyrunning.

Òscar Casal ha realitzat un primer tram de cursa molt positiu creuant els primers trams en 5a i 8a posició. Tal com ha comentat Gravina, ha estat molt concentrat tota la cursa, donant el seu màxim i sent molt competitiu tenint en compte el nivell que la cursa presentava des de l’inici.

Marc Casal, en canvi, ha realitzat una cursa de menys a més on s’ha anat trobant cada cop més confiat i donant el seu màxim. Els dos corredors andorrans s’han trobat a la darrera pujada i han finalitzat els últims kilòmetres junts.

Carlos Fernández ha realitzat una excel·lent cursa, assolint una meritòria 29a posició, amb un temps de 3h57’53” i només a un 17,21% respecte el primer. Fernández s’ha mostrat molt sòlid i fort en tots els trams i ha pogut creuar la línia de meta en el TOP 30, en la que era la seva primera experiència en una cursa del circuit internacional. Per la seva part, David Méndez ha aconseguit una molt bona 37a posició, amb un temps de 4h07’22” i a un 21,9% respecte al japonès Ueda. Julio Rodrigues ha acabat en 41a posició, amb un temps de 4h10’21”. Sintu Vives ha hagut d’abandonar a causa d’un refredat.

 

Resultats oficials de la cursa

Homes:

1. Ruy Ueda: 3h22’56”

2. Daniel Antonioni: 3h24’36”

3. Oriol Cardona: 3h26’23”

Dones:

1. Sheila Avilés: 3h52’39”

2. Elisa Desco: 3h56’12”

3. Gisela Carrion 3h58’50”

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS

https://www.skyrunnerworldseries.com/