L’EQUIP NACIONAL D’ALPINISME REALITA UN MÒDUL DE TECNIFICACIÓ D’ESCALADA ARTIFICIAL

L’EQUIP NACIONAL D’ALPINISME REALITA UN MÒDUL DE TECNIFICACIÓ D’ESCALADA ARTIFICIAL

L’objectiu principal de l’ENAA era adquirir autonomia en aquest tipus de vies i aprendre nous recursos per a futures escalades

Hi van prendre part Ferran Vila, Damià Gil, Guillem Colell i Francesc Soldevila com a guia del UIAGM

 

Principat d’Andorra, 13 de juny de 2019. El passat cap de setmana, l’Equip Nacional d’Alpinisme d’Andorra va estar realitzant un mòdul de tecnificació en escalada artificial amb l’objectiu principal d’adquirir l’autonomia suficient per a poder escalar vies artificials o per exemple, liderar tirades en cas necessari en les escalades alpines. Els tecnificats van poder augmentar els seus bagatges i recursos en progressió per tal de fer front en garanties alguns passatges en futures escalades les pròximes temporades, ja siguin tant en medi hivernal com estival.

L’escalada artificial permet disminuir el grau de dificultat d’una secció o escalada on manquen preses i irregularitats col·locant punts de progressió i protecció intermèdia que ens permeten poder escalar-la i superar-la. L’escalada artificial és tota una disciplina en ella mateixa amb una progressió lenta i laboriosa, però que permet manipular i guanyar experiència en un marge de temps reduït.

En aquest estatge, a més de conèixer i veure les diferents tècniques de progressió i gestió de cordes que empren en l’escalada artificial, ha permès als tecnificats de l´ENAA col·locar tota mena de proteccions (“friends”, claus, fissurers, flaques i tacs de fusta…) nombroses vegades i poder comprovar-ne la seva fiabilitat, resistència i correcta col·locació.

La propera concentració de l´ENAA es realitzarà els propers 29, 30 de Juny i 1 de Juliol per tal de realitzar la tecnificació d’escalada en paret.