MARC CASAL ACONSEGUEIX UNA EXCEL·LENT 6a POSICIÓ A LA SKYRACE COMAPEDROSA

MARC CASAL ACONSEGUEIX UNA EXCEL·LENT 6a POSICIÓ A LA SKYRACE COMAPEDROSA

Òscar Casal ha acabat en 23a posició, marcant un temps de 2h54’04” i Imma Parrilla, en una 16a posició en un temps de 3h46’45”

El català Jan Margarit s’imposa en categoria masculina amb un temps de 2h36’32” i la també catalana Sheila Avilés ho ha fet en la categoria femenina passant la línia de meta amb un temps de 3h01’38”

 

Principat d’Andorra, 28 de juny de 2019. Arinsal ha tornat a ser, aquest diumenge, l’epicentre mundial de l’skyrunning gràcies a la Skyrace Comapedrosa. La prova clàssica de 21 kilòmetres i 2.280 metres de desnivell positiu ha començat a les nou i mitja del matí, amb una línia de sortida on s’ha pogut veure part de l’elit mundial d’aquest esport. Les Migu Run Skyrunner Wolrd Series han fet que Andorra també se situï, amb aquest traçat internacional, en una referència del trail running, La Skyrace del Comapedrosa oferia, enguany, un traçat molt tècnic amb una primera pujada de quasi 1.660 metres de desnivell positiu i una segona amb més de 600m+, on els corredors han coronat el Pic del Comapedrosa. Cal destacar que la prova andorrana puntua tant per al circuit internacional com per a la Multisegur Copa d’Andorra 2019.

El podi masculí d’enguany ha estat liderat pel jove català Jan Margarit que ha marcat un temps de 2h36’32”, seguit de Evgeny Markov amb un crono de 2h37’52” i Rok Bratina que ha completat el traçat amb 2h39’41”.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat la catalana Sheila Avilés amb un temps de 3h01’38”, trencant l’actual rècord de la cursa. L’han acompanyat al podi Ester Casajuana amb un temps de 3h16’35” i Clàudia Sabata amb un crono de 3h19’29”.

Marc Casal ha aconseguit una excel·lent 6a posició, marcant un temps de 2h45’10”, quedant-se a menys de 8 minuts del primer classificat. Tal com ha comentat l’entrenador nacional, Fabrizio Gravina, Casal ho ha donat tot des de la primera pujada i aquest rendiment s’ha vist reflectit en tota la cursa i en el resultat final.

Òscar Casal ha acabat la cursa amb un temps de 2h54’04”, en molt bona 23a posició. El corredor andorrà ha comentat al finalitzar els 21 kilòmetres que ‘No he tingut bones sensacions en molts trams del traçat’. Tot i això, cal destacar que el corredor de l’equip nacional està a la meitat de temporada i en un bon nivell de forma per encarar les pròximes cites així com els Europeus.

Imma Parrilla ha lluitat durant tot el traçat, entrant en primera posició andorrana, posicionant-se en el TOP20 femení de la general amb un temps de 3h46’45”. L’andorrana ha realitzat una molt bona cursa on ha obtingut una meritòria 16a posició.

Sintu Vives ha marcat un temps de 3h18’07”. Finalment, Julio Rodrigues no ha participat a la cursa per molèsties al bessò dret.

Cal destacar que les previsions meteorològiques han respectat la cursa amb molt bon temps i només s’ha hagut de modificar l’horari de sortida d’ambdues curses.

Resultats oficials de la cursa:

HOMES:

1. Jan Margarit 2h36’32”
2. Evgeny Markov 2h37’52”
3. Rok Bratina 2h39’41”

DONES:

1. Sheila Avilés 3h01’38”
2. Ester Casajuana 3h16’35”
3. Claudia Sabata 3h19’29”