ORIOL OLM ES PROCLAMA CAMPIÓ DEL MÓN AL KILÒMETRE VERTICAL ALS YOUTH SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIP

ORIOL OLM ES PROCLAMA CAMPIÓ DEL MÓN  AL KILÒMETRE VERTICAL ALS YOUTH  SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIP

El jove corredor va travessar la línia de meta en primera posició en la seva categoria, Youth A, marcant un temps de 40’00”

Arnau Soldevila, aconsegueix una meritòria 4a posició en la categoria SUB-23, amb un temps de 39’13”, assolint la 8a plaça general.

 

Principat d’Andorra, 4 d’agost de 2019. Aquest cap de setmana, l’Equip juvenil de Curses de Muntanya s’ha desplaçat fins a Gran Sasso, Itàlia, per a disputar, els Campionats del Món Juvenils d’Skyrunning. L’equip nacional estava format per Oriol Olm, David Rogé, Mariona Morral, Gerard Rogé, Adrià Bartumeu, Andrea Sinfreu i Arnau Soldevila. Els Youth Skyrunning World Championship són els campionats perfectes per a veure el futur d’aquest esport donant el seu màxim en diferents disciplines. Divendres 2, es va disputar el Kilòmetre Vertical, on els joves corredors van haver d’afrontar 3,5 kilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. Avui, diumenge 4 d’agost, el protagonisme l’ha tingut la Gran Sasso Skyrace, de 21,60 kilòmetres i un desnivell positiu de 2.226 metres.

En la primera prova disputada, tots els membres de l’equip van assolir uns molt bons resultats, tal com va confirmar la seleccionadora juvenil, Laura Orgué.

Oriol Olm es va proclamar campió mundial en la categoria Youth A (16-17 anys), marcant un temps de 40’00”. Un cop finalitzada la cursa, el jove andorrà va afirmar que estava molt satisfet amb el resultat obtingut destacant que “Durant tota la cursa m’he sentit molt bé, anant de menys a més, arribant a fer la cursa que volia”. En la mateixa categoria, David Rogé va finalitzar en 15a posició amb un temps de 46’50” i Mariona Morral, en 7a plaça femenina, marcant un temps de 1h03’04”.

En la categoria Youth B (18-20 anys), Gerard Rogé va aconseguir una lluitada 11a posició amb un temps de 42’53” i Adrià Bartumeu va travessar la línia de meta un minut més tard, marcant un temps de 43’04”. Andrea Sinfreu va assolir la 9a posició femenina en un temps de 56’48”.

Arnau Soldevila, l’únic corredor que competia en la categoria SUB-23 (21-23 anys) va realitzar una excel·lent cursa, finalitzant en 4a posició i en 8a posició absoluta amb un temps de 39’13”.

Avui, diumenge 4, a les vuit i mitja del matí, s’ha donat el tret de sortida a la segona prova del Campionat, la Gran Sasso Skyrace. Hi ha pres part Andrea Sinfreu, Mariona Morral, David i Gerard Rogé, Adrià Bartumeu i Arnau Soldevila.

En la categoria SUB-23, Arnau Soldevila ha tornat a fer una molt bona cursa, assolint la 12a plaça amb un temps de 2h45’23”. En categoria Youth B, Adrià Bartumeu també ha firmat una 12a posició marcant un temps de 2h51’07 i Andrea Sinfreu ha pogut finalitzar en una meritòria 7a plaça femenina amb un temps de 3h36’05.

Finalment, en categoria Youth A, la jove Mariona Morral ha aconseguit una excel·lent 6a posició en un temps de 2h49’17, un molt bon resultat en una prova on la corredora ha donat el seu màxim, anant de menys a més. En la mateixa categoria David Rogé ha finalitzat en 11a posició en un temps de 2h11’32”. Gerard Rogé ha hagut d’abandonar per problemes estomacals.

Els joves atletes han estat acompanyats, durant tot el cap de setmana per Laura Orgué i Guillem Campeny. Ambdós tècnics estan molt satisfets amb els resultats obtinguts durant el cap de setmana però sobretot amb l’actitud de tot l’equip, que han demostrat un esperit de superació excel·lent.