DARRER ESTATGE D’ALPINISME ESTIVAL DE L’ EQUIP NACIONAL D’ALPINISME D’ANDORRA ”ENAA” , A PELVOUX-ECRINS

DARRER ESTATGE D’ALPINISME ESTIVAL DE L’ EQUIP NACIONAL D’ALPINISME D’ANDORRA ”ENAA” , A PELVOUX-ECRINS

TECNIFICACIÓ ALPINISME ESTIVAL EN ALTA MUNTANYA del 13 al 17 d’agost

 

Principat d’Andorra, 27 d’agost de 2019. El dilluns 12 d’agost l’Equip Nacional d’Alpinisme d’Andorra (ENAA), es van desplaçar cap al massís dels Ecrins, concretament a la zona de Pelvoux a Les Hautes Alpes, per tal d’assolir la programació de Tecnificació d’alpinisme estival en Alta Muntanya.

L’equip, constituït per Ferran Vila, Guillem Colell i Damià Gil, sota la tutela del Francesc “Kako” Soldevila (guia del UIAGM), es va concentrar per completar una programació amb uns objectius clarament marcats: Encordaments, progressió i rescat en glacera (que ho varen executar el dimarts 13 d’agost en el Glacier Blanc a 3.100 metres); Aclimatació; Logística d’escalada d’una “Grande Course” amb bivac; Escalada “El Pilier Sud de la Barre des Ecrins TD 5C A0 IV P3” .
Dijous 15 i divendres 16 d’agost varen escalar el Pilier Sud de la Barre des Ecrins 4.120 m, grande course, essent per tant escalada llarga d’uns 1.300 m. de cert compromís, pel seu llarg itinerari i difícil retirada en cas de complicacions.

L’ascens, el varen assolir efectuant un bivac a 3.300 m. per tal d’aclimatar i afrontar-lo amb garanties.

En acabar, el retorn, el varen efectuar per la via normal de la Barre de l’Ecrins.

Francesc Soldevila conclou aquest estatge amb bones sensacions productives i amb els objectius assolits culminant amb l’ascensió de la Barre des Ecrins pel seu pilier sud.

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS

https://bit.ly/2NAbf2t