6a Marató de Muntanya de les Valls de Canillo - 32a Travessa de Canillo

6a Marató de Muntanya de les Valls de Canillo - 32a Travessa de Canillo

Els germans Teixidó i Roser Espanyol s’adjudiquen el podi de la Marató mentre que
Oscar Casal i Jeanne Cros aconsegueixen la Mitja

 

Principat d’Andorra, 31 d’agost de 2019. Avui a les 7.30 h la 32a Travessa ha donat el primer tret de sortida amb la Marató de Muntanya (42 km amb 2.780 m de desnivell) a la parròquia de Canillo. Es tracta d’una prova puntuable per a la Copa d’Andorra en categories Absoluta, Veterà i Màster.

Xavi i Ferran Teixidó, aquest any han aconseguit adjudicar-se la 6a edició de la Marató de les Valls de Canillo amb un temps de 4 hores, 40 minuts i 30 segons. Pedro Correia Jales ha estat el tercer a completar la prova de la categoria Absoluta, amb un temps de 5 hores, 04 minuts i 05 segons.
En categoria absoluta femenina, l’atleta Roser Español Bada ha estat la primera a traspassar la línia de meta i ha registrat un temps de 5 hores, 38 minuts i 52 segons. La segona posició ha estat per a Imma Parrilla, que ha finalitzat la cursa en 5 hores, 40 minuts i 18 segons. Aina Pellicer Tombas ha estat la tercera fèmina a completar la prova amb un temps de 6 hores, 53 minuts i 03 segons.

A dos quarts de nou, s’iniciava la Mitja Marató (prova puntuable de per a la Copa d’Andorra en categoria Júnior), i els guanyadors de la mitja distància han estat Oscar Casal amb un temps de 2 hores, 00 minuts i 10 segons i Jeanne Cros amb 2 hores, minuts i 45 segons; ambdós, guanyadors en scratch.

Seguint en la modalitat de la Mitja, el podi de la Copa d’Andorra en categoria Júnior masculí ha estat completat per Lucas Moret, al primer calaix, amb un temps de 2 hores, 6 minuts i 41 segons; Gerard Rogé Royo que ha fet 2 hores, 25 minuts i 58 segons i Marc Torres Martínez amb un temps de 3 hores, 3 minuts i 44 segons, pel segon i tercer calaix respectivament.
En categoria júnior femení, el primer calaix del podi se l’ha adjudicat la Laia Sebastià que ha registrat un temps de 2 hores, 50 minuts i 35 segons, i en segon lloc, l’Elisenda Boltas Puigdemasa amb un temps de 4 hores, 8 minuts i 36 segons.

En la modalitat Circuit Jove (10,5 km i 900 m de desnivell), el vencedor de la categoria cadet Masculí ha estat Julien Goenaga Lizarralde amb un temps d’1 hora, 10 minuts i 56 segons; el segon lloc ha estat per Oriol Olm Rouppert amb un temps d’1 hora, 13 minuts i 6 segons; i el tercer lloc per Pere Boltas Puigdemasa amb un temps d’1 hora, 21 minuts i 8 segons.
Enguany, en la categoria infantil han pujat al podi: Max Palmitjavila Dourdet amb un temps d’1 hora, 18 minuts i 8 segons; Antonin Pinchon amb un temps d’1 hora, 21 minuts i 52 segons; i Salvador Martínez Claveira amb un temps d’1 hora, 22 minuts i 33 segons, respectivament.
En acabar, en la categoria aleví els vencedors han estat en el següent ordre: Joan Lluch Cano amb un temps d’1 hora, 32 minuts i 22 segons; Thomas Pereiro Das amb un temps d’1 hora, 56 minuts i 23 segons; Eric Mitjana Fernandez amb un temps de 2 hores, 17 minuts i 36 segons.

En la categoria infantil femenina del Circuit Jove, Alexandra Pereiro Das ha estat la vencedora amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 11 segons; i en la categoria aleví, tenim en primera posició a la Laia Héaulme amb un temps d’1 hora 56 minuts i 25 segons; i en segona posició a l’Ainhoa Piccino Munita amb un temps de 2 hores, 34 minuts i 9 segons.

Finalment, aquesta edició ha aplegat 175 participants repartits en les diferents modalitats que componien la 32a Travessa de Canillo: amb 46 participants en la Marató; 76 participants en la Mitja Marató; 27 participants en el Circuit Jove; i 26 participants en el Circuit Xus, que estava destinada per a infants de 5 a 9 anys.

Aquesta, hauria estat la penúltima etapa de la Copa d’Andorra 2019 si no fos per la Cursa de Sant Bernabé que es va ajornar pel 22 de setembre, a causa de la forta calor i perill d’incendi del passat mes de juny.

ENLLAÇOS D’INTERÈS

https://bit.ly/32i7Byw