ÒSCAR CASAL ASSOLEIX LA 11a POSICIÓ A LA VERTICAL TERME DI BOGNANCO

ÒSCAR CASAL ASSOLEIX LA 11a POSICIÓ A LA VERTICAL TERME DI BOGNANCO

Casal ha travessat la línia de meta marcant un temps de 40’43” i Arnau Soldevila ha finalitzat en 31a posició en un temps de 44’07”

 

Principat d’Andorra, 5 de setembre de 2019. El poble italià de Terme di Bognano ha estat aquest matí l’escenari on s’ha disputat la segona cursa dels Campionats Europeus de Skyrunning (2019 Skyrunning European Championship). A les quatre i mitja de la tarda s’ha donat el tret de sortida a la Vertical, una cursa molt exigent, ja que els corredors, que realitzaven la sortida de manera individual, havien d’afrontar 1.100 metres de desnivell positiu en tan sols 3,4 kilòmetres. La cursa s’ha vist afectada per la pluja i aquest fet encara ha fet incrementar, encara més, la seva duresa.

Òscar Casal ha realitzat una gran prova de cursa finalitzant en una excel·lent 11a posició. El corredor nacional ha finalitzat els 3,4 kilòmetres en un temps de 40 minuts i 43 centèsimes, a només dos minuts i mig del primer classificat, l’italià Maguet Nadir, que ha superat el rècord actual de la prova. Casal ha tingut molt bones sensacions durant tot el traçat i ha pogut donar el seu màxim en tot moment. El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina ha destacat l’alt nivell que hi havia a la línia de sortida i que per tant, el resultat final assolit per Casal és excel·lent. També ha afegit que estava competint amb corredors 15 anys més jove que ell i és un factor a tenir en compte.

Per la seva part, Arnau Soldevila ha realitzat una cursa de més a menys, quedant en una molt bona posició 31a en un temps de 44’07”. Soldevila ha destacat que: “Les meves sensacions fins als 700 metres han estat molt bones i a partir dels 800 metres m’ha costat una mica més però estic molt satisfet de la cursa que he realitzat”. El jove corredor de la selecció nacional també ha volgut afegir que “Les condicions meteorològiques no han estat les millors”. Soldevila ha finalitzat molt satisfet d’haver pogut participar en els Campionats Europeus i espera poder donar el seu màxim dissabte.

El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, ha destacat que un cop finalitzada aquesta prova, demà caldrà fer una jornada de recuperació completa per tal d’afrontar la InternationalVeia Skyrace de dissabte en les millors condicions físiques possibles, en la qual també hi participarà Sintu Vives.

Resultats oficials de la cursa

Homes:
1. Maguet Nadir: Itàlia: 37’28”
2. Anthamatten Martin: Suïssa: 38’41” 3. Jan Margarit: Espanya: 38’56”
Dones:
1. Dewalle Christel: França: 43’16” 2. Jesica Pardin: França: 44’54”
3. Kreuzer Victoria: Suïssa: 45’48”