LAIA TAULATS, TORNA A PUJAR AL PRIMER CALAIX DE LA COPA D’ESPANYA D’ESCALADA DE DIFICULTAT JUVENIL 2019

LAIA TAULATS, TORNA A PUJAR AL PRIMER CALAIX DE LA COPA D’ESPANYA D’ESCALADA DE DIFICULTAT JUVENIL 2019

La jove escaladora andorrana continua amb la seva bona progressió i a una victòria d’aconseguir ser proclamada Campiona de la Copa d’Espanya

Izan Mato aconsegueix un satisfactori 28è lloc en la seva primera participació d’una Copa d’Espanya

 

Principat d’Andorra, 9 de setembre de 2019. Molt bona actuació dels dos joves escaladors convidats de la FAM en la segona prova oficial de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat Juvenil 2019 que va tenir lloc el passat dissabte 7 de setembre, al Climbat la Foixarda de Barcelona.

Laia i Izan, s’han enfrontat entre els seus competidors en les seves corresponents categories sub14 i sub16 respectivament, a dues vies al flash en la fase de classificació, és a dir, que tots els competidors es veuen prèviament a la seva participació com un altre escalador/a realitza la via, i per tant poden aconseguir informació sobre els diferents mitjans d’escala de la forma més eficaç.

Per l’Izan Mato, aquesta ha estat la seva primera participació com a competidor d’una Copa d’Espanya. En la seva categoria sub16 va concloure amb uns resultats molt satisfactoris en la segona via classificatòria. La suma d’ambdues vies, el va deixar en un meritori 28è lloc, sense poder aconseguir passar a les finals, ja que en les classificatòries anteriors es varen veure nombrosos Tops entre el nombre de competidors.

Recordem que Laia Taulats ja va iniciar amb bon peu la primera prova de les tres que compon el circuit de la Copa d’Espanya, aconseguint la primera posició de la seva categoria sub14. En la segona via classificatòria d’aquesta segona prova, la seva concentració i el seu alt rendiment la va portar a fer Top obtenint la puntuació més alta d’entre les seves rivals, tret que va marcar el tall final per al pas de les finals.
En les finals, Taulats va tenir una rivalitat empatada amb l’atleta extremenya Andrea Rodríguez Salas, i el temps és el que va determinar el desempat d’ambdues. Finalment, els quasi 30 segons de diferència, són els que varen proclamar campiona a la nostra atleta andorrana.
Laia Taulats es troba a les portes d’aconseguir proclamar-se Campiona d’Espanya, a la darrera prova on acollirà l’acte decisiu de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat Juvenil 2019, que serà al nou rocòdrom Climbat X-Madrid, el 23 de novembre.

El seleccionador tècnic Eduard Martín López, es mostra satisfet i orgullós del seu equip, amb esperança d’aconseguir portar a més atletes a la pròxima edició de la Copa d’Espanya 2.020; objectiu que considera motivador, ja que encara cap andorrà ha aconseguit portar a casa el títol de Campió de la Copa d’Espanya.

Resultats oficials Sub 14 Femenina

Resultats oficials Sub 16 Masculina


 

ENLLAÇOS D’INTERÈS

https://bit.ly/2kr3jop