MARC CASAL ASSOLEIX UNA EXCEL·LENT 5a POSICIÓ A LA PIRIN ULTRA SKYRACE DE BULGÀRIA

MARC CASAL ASSOLEIX UNA EXCEL·LENT 5a POSICIÓ A LA PIRIN ULTRA SKYRACE DE BULGÀRIA

El corredor de l’equip nacional ha travessat la línia de meta marcant un temps de 7h44’07”, a només 5 minuts del primer classificat 

Julio Rodrigues ha lluitat fins als darrers kilòmetres per aconseguir la 13a posició en un temps de 9h02’, col•locant-se a tocar del TOP10

 

Principat d’Andorra, 22 de setembre de 2019. Aquest matí, la ciutat de Bansko, situada a Bulgària, ha acollit la darrera cursa de llarga distància del circuit de les Migu Run Skyrunner World Series 2019, la Pirin Ultra Skyrace. L’elit mundial d’aquest esport ha hagut d’afrontar un total de 66 kilòmetres amb 4.400 metres de desnivell positiu en un traçat tècnic que recorria gran part del Parc Nacional de Pirini, patrimoni mundial de la UNESCO. Marc Casal i Julio Rodrígueshan estat els dos únics corredors de l’equip nacional que hi han pres part. Enguany, el traçat s’ha caracteritzat per la extrema duresa de les tres pujades, molt llargues i amb un desnivell continuat exigent que ha finalitzat amb la coronació del pic de Kuklite, a 2.866 metres d’altitud. Un repte físic però sobretot psicològic per a tots els participants.

Marc Casalha firmat una excel•lent 5a plaça marcant un temps de 7h44’07” mantenint un bon ritme de cursa i tenint, en els 66 kilòmetres, unes sensacions físiques i psicològiques òptimes que li han permès estar en el TOP5 en tot moment.

Al finalitzar la cursa, Casal ha volgut destacar que ha passat per moments durs on ha tingut a tocar el podi però, en alguns trams el traçat no estava ben indicat i ha fet alguns metres en direcció errada. Malgrat aquests inconvenient, el corredor andorrà està molt satisfet perquè ha donat el seu màxim per finalitzar en la millor posición possible. El seleccionador nacional, Fabrizio Gravinaha volgut destacar la impecable cursa que Casal ha realitzant, donant el seu màxim i amb una plantejament estratègic perfecte.

Per la seva part, Julio Rodriguesha assolit un molt bon resultat finalitzant en 13ª plaça i quedant-se a tocar del TOP10. El corredor de l’equip nacional ha travessat la línia de meta en un temps de 9h02’. Gravina també ha destacat que Rodrigues ha estat part de la cursa entre els 10 primers, demostrant una gran capacitat de concentració i una gran preparació física. El corredor ha afegit que està molt content d’haver puntuat, per primera vegada, en una prova de Copa del Món.

 

Classificació General:

Homes:

  1. Beñat Marmissole: 7h39’06”
  2. Ander Iñarra: 7h41’59”
  3. Kiril Nikolov: 7h42’11”

Dones:

  1. Ragna Debats: 9h08’48”
  2. Marcela Vacinova:9h40’01”
  3. Antonia Grigorova: 9h46’29”

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS:

https://www.en.pirinultra.com/

https://www.skyrunnerworldsaries.com/races