IV CURSA SANT BERNABÉ - Cursa Multisegur Assegurances - Copa d’Andorra

IV CURSA SANT BERNABÉ - Cursa Multisegur Assegurances - Copa d’Andorra

Principat d’Andorra, 23 de setembre de 2019. Aquest passat diumenge, es va poder celebrar la 4a Edició de la Cursa de Sant Bernabé que s’havia ajornat des del mes de juny per la forta onada de calor.

La Cursa de Sant Bernabé, puntuable en el circuit de proves de muntanya nacional, és una prova vertical molt exigent organitzada pel Club Pirinenc i el Comú d’Andorra la Vella, de 6 km de llargada i més de 1.100 metres de desnivell positiu.

A les 9 del matí, es donava el tret de sortida a mig centenar de corredors que hi participaven, sortint des del camí del Prat Primer i pujant fins al coll de Boumort passant pel refugi de Claror i salvant 345 metres de desnivell negatiu fins a la Cabana de Claror.

Òscar Casal s’ha endut novament el triomf de la cursa, amb un temps de 53’04’’. Pocs segons després, ha entrat en segona posició Ferran Teixidó, i ha completat el podi Jordi Alis.

Queralt Riba ha estat la primera dona a creuar la línia de meta amb un temps d’1h11’34’’, seguidament i en menys de dos minuts es classificava en 2a posició Imma Parrilla , i Lorena Ledesma ha estat la tercera classificada.

Aquesta 4a edició, va obrir tenir lloc una caminada popular sense cronometrar per aquells que volien gaudir-la i rememorar la trobada que es feia al segle XV, quan corrien els ramaders d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria perquè el primer que arribava a l’orri de Claror per Sant Bernabé tenia dret a utilitzar-lo per fer-hi formatge durant la resta de l’any.

Classificació categoria masculina:

1. Òscar Casal Mir: 53’04”
2. Ferran Teixidó: 53’45”
3. Jordi Alis: 55’56”

Classificació categoria femenina:

1. Queralt Riba: 1h11’34”
2. Imma Parrilla: 1h13’01”
3. Lorena Ledesma: 1h22’39”

 

ENLLAÇ D’INTERÈS:

https://bit.ly/2kPUvbR