ÒSCAR CASAL FINALITZA EN 12a POSICIÓ A LA SKYMASTERS DE LIMONE

ÒSCAR CASAL FINALITZA EN 12a POSICIÓ A LA SKYMASTERS DE LIMONE

 El corredor de l’equip nacional ha competit al màxim nivell travessant la línia de meta en un temps de 3h19’ 

Marc Casal no ha pogut estar present a la línia de sortida a causa d’una desafortunada gastroenteritis 

 

Principat d’Andorra, 19 d’octubre 2019. Aquest dissabte, a la ciutat italiana de Limone sul Garda s’ha disputat la SkyMasters, la darrera prova de la temporada de Skyrunning. Per causes meteorològiques, la sortida, prevista per a la una del migdia, s’ha mogut a les vuit en punt del matí. D’aquesta manera, els corredors han evitat la pluja intensa i han pogut córrer els vint-i-set kilòmetres de distància i els 2.600 metres de desnivell positiu en unes condicions més òptimes. 

El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, al finalitzar la cursa, ha volgut destacar que “Ha sigut una cursa espectacular, amb un nivell altíssim, on hi era present tota l’elit del trailrunning”. 

Avui, els 5 millors corredors en la classificació general lluitaven per aconseguir el títol mundial que, finalment, s’ha endut el japonès Ruy Ueda per tan sols 20 segons del segon classificat, el català Oriol Cardona. Els ha acompanyat al podi Christian Mathys. En categoria femenina, la guanyadora ha estat la romanesa Denisa Dragomir, seguida per la catalana Sheila Avilès i de Marcela Vasinova. 

Òscar Casal ha realitzat una espectacular cursa des de l’inici fins al final, aconseguint una espectacular 12a posició en un temps de 3 hores i dinou minuts. Gravina ha comentat que era una cursa molt exigent i que, per tant, estar en tot moment al màxim nivell de concertació era imprescindible. Una tasca que Casal ha aconseguit a la perfecció i que s’ha vist reflectit en el resultat. El corredor ha estat lluitant en les primeres posicions en els primers kilòmetres i en la segona pujada però en la baixada final ha perdut algunes posicions doncs era un tram amb més d’un trenta per cent de desnivell negatiu. Casal ha tingut molt bones sensacions de cursa tot i que ha patit en alguns moments a causa de la humitat i la temperatura que li han provocat alguna caiguda. Aquesta meritòria posició ha sigut el millor premi de la temporada per al corredor andorrà doncs només ser-hi present ja és tot un repte personal que cal lluitar durant tots els mesos de competició. 

Per la seva part, Marc Casal no ha pogut estar present a la línia de sortida a causa d’una desafortunada gastroenteritis que ha intentat curar en els darrers dies. El seleccionador nacional ha declarat que Casal ha realitzat una excel·lent temporada, sent competitiu en totes les proves en les quals ha participat, ja fossin de llarga o curta distància. Aquestes bones sensacions li permetran assolir nous reptes de futur, millorant cada cop més i sent més competitiu, sobretot en llarga distància. 

 

Link d’interés: https://bit.ly/2JfzDDA