L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA ARRENCA UNA TEMPORADA PLENA DE NOVETATS I NOUS REPTES

L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA ARRENCA UNA TEMPORADA PLENA DE NOVETATS I NOUS REPTES

Principat d’Andorra, 22 d’octubre de 2019. Amb les primeres precipitacions en forma de neu, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat, aquesta tarda en roda de premsa, l’Equip Nacional d’esquí de muntanya que representarà Andorra aquesta temporada en totes les competicions nacionals i internacionals.

Amb la presència de tots els seus membres a la sala, també s’han donat a conèixer les principals novetats d’enguany entre la que destaca la nova ubicació de la prova internacional que s’emmarca dins la Copa del Món d’Esquí de Muntanya sota el nom de la Comapedrosa World Cup.

Mireia Maestre, Directora de Comunicació i Marca de Morabanc, ha iniciat la roda de premsa felicitant l’excel•lent temporada que l’Equip Nacional de Curses de Muntanya ha realitzat i ha volgut donar el suport a l’Equip Nacional d’Esquí de Muntanya per aquesta temporada que comença.

En segon lloc, Jaume Esteve, president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, ha iniciat la seva intervenció destacant que l’equip nacional és l’únic equip de la ISMF que té com a valor principal la sostenibilitat, destacant que l’equip viatja compensant les emissions de CO2.

Esteve ha comentat que, com cada any, el que demanaràn, durant tota la temporada, als esquiadors serà que estiguin compromesos amb l’equip, que tinguin la màxima dedicació possible i uns resultats que es corresponguin amb els objectius marcats.

Per finalitzar, ha remarcat que els criteris d’exigència marcats són: Quedar a un 16% del primer classificat en les proves individuals i a un 14% en les proves verticals.

Xavier Comas, seleccionador nacional de l’equip, ha presentat el calendari de curses que arrenca el pròxim 20 de desembre a Aussois.

Entre les cites importants destaquen la Comapedrosa World Cup que tindrà lloc el 25 i 26 de gener, els Campionats Internacionals de Ski Alp Race a Itàlia, entre d’altres.

Xavier Capdevila seguirà com a tècnic esportiu juntament amb Guillem Campeny, nova incorporació de l’staff tècnic.

L’equip nacional està format pels Sèniors Xavier Areny, Gerber Martín, David Albós, Euan Prieto; Sergi Casabella, Carles Serra i David Pérez com a Promeses; Andrea Sinfreu i Marcel Prat en categoria Junior i Oriol Olm com a únic Cadet de l’equip.

Cal destacar que aquesta darrera és una categoria de nova creació que ha nascut perquè Olm pugui participar en els Jocs Olímpics de Joves que tindran lloc a Lausanne. 


 

D’esquerra a dreta: Gerber Martín, Oriol Olm, Euan Prieto, Sergi Casabella, Xavi Capdevila, Guillem Campeny; Xavier Areny, Marcel Prat, Xavier Comas.