L’EQUIP NACIONAL DE CURSES DE MUNTANYA TANCA LA TEMPORADA 2019 ASSOLINT ELS REPTES MARCATS

L’EQUIP NACIONAL DE CURSES DE MUNTANYA TANCA LA TEMPORADA 2019 ASSOLINT ELS REPTES MARCATS

 Principat d’Andorra, 21 d’octubre de 2019. Aquest passat dissabte, amb la prova de SkyMasters de Limone, es va donar per finalitzada la temporada de curses de muntanya 2019. Per als corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme ha estat un any intens, amb un calendari molt exigent i ple de nous reptes que s’han assolit amb molta satisfacció. 

Fabrizio Gravina, seleccionador nacional, ha comentat que ha estat una temporada plena de canvis, no només per les modificacions en la puntuació del campionat internacional (Migu Run Skyrunner World Series) sinó, també, per la composició de l’equip, que ha sofert diferents canvis respecta l’any passat. Gravina també ha volgut remarcar que ha estat un any on s’han consolidat els mètodes de treball/ entrenament i que aquest factor ha permès a nous atletes a experimentar el que és competir amb un alt rendiment esportiu i viure una temporada sencera com a corredors d’elit. 

Òscar Casal ha realitzat una excel·lent temporada, des de l’inici fins al final. Set mesos intensos on ha pogut auto gestionar-se per poder ser present a totes les cites programades tant en la Copa d’Andorra com en el circuit internacional. Durant la primera part de la temporada, Casal va realitzar una excel·lent gira asiàtica aconseguint una 4a plaça a la Xina i una 7a plaça al Japó. Després va venir la meritòria 15a posició a Livigno en una prova diferent de les quals està acostumat. Uns resultats satisfactoris que va culminar aquest passat dissabte amb la 12a plaça de la SkyMatsers. Gravina ha comentat que l’atleta sempre ha estat per sota del 10% de diferència respecte als primers classificats, una xifra a destacar per a seguir treballant en aquesta direcció. 

Cal destacar que el corredor andorrà, juntament amb el seu germà Marc, ja porta 10 anys competint a nivell mundial i fer-ho amb els resultats obtinguts és un mèrit que cal remarcar. Ambdós germans han demostrat una gran capacitat de poder competir entre els millors del món, any rere any, a un nivell molt alt i amb una continuïtat i progressió impecable. 

Marc Casal venia d’una temporada 2018 esplendorosa i plena d’èxits amb una tercera plaça mundial però enguany, ha seguit demostrant que és un corredor únic, versàtil i amb un gran potencial encara per explotar. Casal ha assolit grans resultats com, per exemple, la 6a plaça obtinguda a la Comapedros Skyrace però, també ha acabat curses de llarga distància amb uns resultats positius. Per tant, tal com ha comentat Gravina, el corredor andorrà ha evolucionat el seu rendiment esportiu afrontant nous reptes que ha assolit amb satisfacció. 

Pel que respecta als corredors del grup N3, cal destacar la gran evolució que han assolit tots els corredors. Carlos Fernández ha corregut en diverses proves aconseguint resultats positius com el gran resultat de Livigno, quedant a tan sols un 16% del primer classificat. Un esforç continuat que s’ha vist reflectit en les línies d’arribada. Sintu Vives ha estat present en vàries cites del calendari, completant-les amb bons resultats, com l’obtingut al Japó, quedant-se a un 17% del primer corredor. 

Julio Rodrígues ha demostrat un gran potencial en distàncies llargues amb resultats molt positius com per exemple a la Trasnsvulcànica o puntant, per primera vegada, en els Campionats Europeus de Romania. Rodrígues s’està consolidant com un referent en aquest tipus de proves. Imma Parrilla ha estat l’única dona membre de l’equip nacional. La corredora, amb un calendari de curses exigent, ha finalitzat totes les curses aconseguint resultats positius i travessant la línia de meta en TOP20 femení, com per exemple, la 16a posició femenina aconseguida a la Salomon Sky Pirineu. Lluis Sanvicente i David Méndez han demostrat una gran progressió en les cites en les quals han participat, tot i les lesions que han patit al llarg de l’any. 

Respecte a les lesions, Gravina ha comentat que n’han sofert algunes, sobretot Méndez i Fernández, però que ja s’estan recuperant bé. Aquest factor es deu a la gran quantitat de curses en les quals tots els membres de l’equip participen i que són imprevistos que intenten minimitzar al màxim amb la preparació física. 

Tot l’equip nacional gaudirà d’algunes setmanes de descans i el pròxim 9 de novembre, es realitzarà el primer test amb marcatge de temps per a començar a preparar la pròxima temporada i veure la potencialitat de cada un dels corredors. El test també el passaran els atletes més joves entre els quals destaquen Arnau Soldevila i Oriol Olm. Els principals objectius per a la temporada 2020 seran els Campionats Mundials que se celebraran al mes de juliol i seguir assolint bons resultats a escala internacional. 

Per finalitzar, la Federació vol agrair a Xavi i Ferran Teixidor la gran tasca que han fet en els darrers anys perquè aquest esport tingui continuïtat al país i puguin destacar nous atletes.