Laia Taulats es proclama campiona de la Classificació General de la Copa d’Espanya d’escalada de dificultat 2019 en la categoria Juvenil Sub 14

Laia Taulats es proclama campiona de la Classificació General de la Copa d’Espanya d’escalada de dificultat 2019 en la categoria Juvenil Sub 14

Taulats, puja el segon calaix en la tercera prova de la 3a prova de la Copa dEspanya descalada de Dificultat

 Els dos escaladors convidats de la FAM culminen la temporada amb la tercera i darrera prova de la Copa d’Espanya de Dificultat 2019 a Madrid

Andorra la Vella, 25 de novembre.  La Copa d’Espanya d’escalada de Dificultat ha celebrat la seva última prova durant aquest cap de setmana d’obertura del Climbat X-Madrid. Aquest ha estat l’emplaçament triat per a dur a terme la prova decisiva i encarregada de tancar el circuit de 3 proves que la composen, durant els dies 23 i 24 de novembre.

La prova ha estat coorganitzada per la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) i Climbat, Partner Oficial de la Federació.

Grans marques com Adidas, Five Ten i Entre-Prises han fet possible l’esdeveniment amb la seva aportació com a Patrocinadors.

 La competició s’ha repartit en dues jornades. El dissabte va ser el torn dels escaladors més joves, és a dir, aquells pertanyents a les quatre categories juvenils (sub 14, sub 16, sub 18 i sub 20), amb un total de 140 participants. El diumenge s’ha donat pas a la categoria Absoluta femenina i masculina.

Els juvenils obren la competició a Madrid

Totes les categories joves, han realitzat les mateixes vies en la fase classificatòria  entre les sub 14 amb la sub 20, i entre la sub 16 amb la sub 18.

Durant les classificatories, en sub14 femení, les escaladores Andrea Rodríguez Salas (FEXME Extremadura) i Laia Taulats McDonald (FAM Andorra) han aconseguit arribar al tops i ha estat la que ha marcat el tall per a passar a una final molt competitiva.

En la sub 16 masculina, els 32 escaladors han completat unes vies molt tècniques;

Izan Mato  ha hagut d’esforçar-se a fons per a intentar passar a la fase final, però en la segona fase classificatòria tot i havent-ho donat tot per aconseguir superar-se, no ha pogut aconseguir-ho. L’alt nivell dels escaladors de la seva categoria i el nombre elevat de participants no ha fet possible superar la ronda classificatòria.

En la final les quatre categories s’han batut davant quatre vies ben diferents entre elles.

En sub14, l’extremenya Andrea Rodríguez Salas (FEXME Extremadura) ha estat la que ha arribat més alt, fent-se amb la victòria final, Laia Taulats McDonald (FAM Andorra) l’ha acompanyat en una segona posició, i Ainhize Belar (EMF-FVM Euskadi) ha completat el podi amb una tercera posició.

 Izan Mato ha debutat per primer cop aquest any en la Copa, participant a les dues darreres proves: Barcelona i Madrid.  Ha tancat la temporada amb “ganes de prosperar”

En la categoria femenina, Laia Taulats, arribava a Madrid amb les dues victòries aconseguides a Barcelona, per la qual cosa ho tenia tot al seu favor per a aconseguir el títol de la copa aquest any.

El seleccionador nacional de la FAM, Eduard Martín López, assenyala que tots ells arriben a aquesta ronda final en un gran estat de forma i amb les expectatives superades.

Així doncs, “tanquem la temporada plenament satisfets, i arranquem la pretemporada amb més ganes” comentava Martín.

 

Resultats de la 3a prova Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat Juvenil 2019

Categoria sub14 femenina

  1. Andrea Rodríguez FEXME
  2. Laia Taulats FAM (Andorra)
  3. Ainhize Belar EMF-FVM

Categoria sub16 masculina

  1. Hugo Cosano FEXME
  2. Aimar Uson EMF – FVM
  3. Lluc Macià FEEC

 Resultats Classificació General Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat Juvenil 2019

 Categoria sub14 femenina

  1. Laia Taulats FAM (Andorra)
  2. Andrea Salas FEXME (Extremadura)
  3. Ainhize Belar EMF-FVM