LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA LA PARK PIOLETS COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2019-2020

LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA LA PARK PIOLETS COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2019-2020

Principat d’Andorra, 3 de desembre de 2019. La Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat, aquest matí, la divuitena edició de la Park Piolets Copa d’Andorra d’esquí de muntanya. Enguany, la competició arrencarà el pròxim dissabte 14 de desembre i comptarà amb un total de 8 proves repartides entre els mesos de desembre i març.

Els principals objectius fixats són els de seguir augmentant el nombre de participants respecte a la temporada passada així com seguir en contacte permanent amb els clubs i els organitzadors de totes les proves per tal de millorar la qualitat i la participació. D’altra banda, un dels nous objectius a complir és el de promocionar les categories juvenils per consolidar la base de l’esquí de muntanya.

Carlo Ferarri, Director Tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme ha destacat que les proves estan obertes a tots els esquiadors i esportistes de tots els països del món doncs la Park Piolets Copa d’Andorra també té com a fita donar a conèixer el país a través de l’esquí de muntanya.

Les vuit proves són: La Nocturna del Pas de la Casa, la Cronoescalada Grandvalira, les 3 Fronteres Dynafit- Grandvalira, la Comapedrosa Arinsal, la Grandvalira Skimo 6, la Altitud Skimo 4 juntament amb la Banc Sabadell Skimo 2, la Font Blanca i la Travessa de Ransol-La Serrera.

La competició arrencarà el pròxim 14 de desembre amb la Nocturna del Pas de la Casa, una cursa que serà clau pels tècnics de la Federació Andorrana de Muntanyisme doncs els ajudarà a conèixer el nivell competitiu i l’estat físic dels esquiadors de l’Equip Nacional. La Cronoescalada Grandvalira tindrà lloc el 21 de desembre i destaca per ser una cursa que combina l’esquí de muntanya i el running. La tercera cursa del calendari serà les 3 Fronteres Dynafit- Grandvalira, una prova que se celebrarà el dia de cap d’any i coronarà el Pic de Montmalús. La quarta cita de la temporada serà la Comapedrosa World Cup, la més internacional i la que tindrà més participació.

La segona part de la Park Piolets Copa d’Andorra començarà el 22 de febrer amb tres proves per equips més que consolidades: la Grandvalira Skimo 6, la Altitud Skimo 4 i la Banc Sabadell Skimo 2. Tres curses populars i obertes a tots els esquiadors, tinguin el nivell que tinguin. 

La penúltima cursa de la temporada serà la Font Blanca. Una cursa que recupera l’obectiu de coronar el Pic de Font Blanca. Tot i així, el circuit acabarà de definir-se en funció de les condicions que presenti la neu. La darrera prova de la temporada se celebrarà el 22 de març. La Travessa de Ransol- La Serrera serà cursa tècnica però apta per a tota mena d’esquiadors.