L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA ASSOLEIX ELS OBJECTIUS MARCATS A LA COPA DEL MÓN D’AUSSOIS

L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA ASSOLEIX ELS OBJECTIUS MARCATS A LA COPA DEL MÓN D’AUSSOIS

Principat d’Andorra, 21 de desembre de 2019. L’Equip Nacional d’Esquí de Muntanya ha debutat, aquest cap de setmana, al circuit internacional participant en la Copa del Món d’Aussois. L’estació d’esquí francesa ha acollit la primera cita del calendari internacional en la qual hi han pres part Sergi Casabella, Gerber Martín, Carles Serra i Marcel Prat. Dissabte es va disputar la prova individual i aquest matí s’ha celebrat la prova Sprint.

La participació dels esquiadors andorrans a la prova de dissabte va ser molt positiva, tal com va destacar Xavi Comas, seleccionador nacional. Els quatre participants de l’equip nacional van assolir els objectius marcats, sempre fixat en el percentatge diferencial respecte el primer classificat. Gerber Martín va completar el circuit en 1h37:20, quedant en 39a posició. El Sergi Casabella va marcar un temps de 1h37:39, quedant en 42a posició. Ambdós esquiadors van estar a menys d’un 12% respecte al primer. Carles Serra va completar el traçat en 1h42’, quedant en la posició 51. Marcel Prat ha competit en la categoria júnior finalitzant en una bona 21a posició.

Aquest matí s’ha disputat la prova Sprint en unes condicions de neu adverses, a causa de les precipitacions en forma de pluja que han afectat l’estat del circuit en les darreres hores. Després de l’esforç físic realitzat ahir, els esquiadors nacionals que han representat Andorra han sortit a donar el seu màxim. Sergi Casabella ha realitzat la pujada de quasi 500 metres en 3’27”, quedant en la posició 41. Per la seva part, Gerber Martín ha finalitzat l’ascens en 3’39”, a tan sols 31 segons del primer classificat, el suís Iwan Arnold. Per finalitzar, Carles Serra ha assolit el repte en 4’00”.

El seleccionador nacional ha volgut destacar, un cop finalitzades ambdues proves que els resultats han estat positius tenint en compte que és la primera prova del calendari. Comas també ha afegit que la preparació física realitzada durant l’estiu ha estat clau perquè els esquiadors arribin en un bon estat de forma.