ORIOL OLM ASSOLEIX BONS RESULTATS ALS JOCS OLÍMIPCS DE LA JOVENTUT D’HIVERN 2020

ORIOL OLM ASSOLEIX BONS RESULTATS ALS JOCS OLÍMIPCS DE LA JOVENTUT D’HIVERN 2020

El jove esquiador de l’Equip Nacional ha participat en totes les proves d’esquí de muntanya consolidant-se com un esportista amb gran projecció de futur

 Principat d’Andorra, 14 de desembre de 2019.  El passat dijous 9 de gener, la ciutat suïssa de Lausana va donar el tret de sortida als Jocs Olímpics de la Joventut d’Hivern 2020. Durant els 12 dies de competició oficial, els millors joves esportistes de cada país estant donant la seva millor versió per tal d’endur-se una medalla olímpica. En total, s’estan duent a terme competicions de 16 esports d’hivern diferents entre els quals destaquen l’esquí alpí, el hoquei sobre gel, l’esquí de fons o l’esquí de muntanya.

En aquesta darrera disciplina, el jove esquiador Oriol Olm va ser l’únic representant andorrà en participar en les tres proves d’esquí de muntanya que hi havia en joc. Divendres 10 de gener es va disputar la prova individual on Olm ho va donar tot des de l’inici de la cursa, lluitant en tot moment per pujar al tercer calaix del podi. El rendiment físic de l’esquiador era excel·lent però, en una de les transicions en les quals hi havia un tram de caminar, va tenir problemes tècnics amb una de les fixacions i va haver d’abandonar la prova. Malgrat l’incident tècnic, l’Oriol es va mostrar mentalment molt fort per tal d’afrontar les dues darreres proves amb solidesa.

Dilluns 13 de gener va ser el torn d’una de les proves més espectaculars de l’esquí de muntanya, la Spirnt. Olm va sortir molt fort tant en el primer circuit com a quarts de final, quedant en primera posició en ambdues voltes i classificant-se automàticament per a les semifinals. En aquesta tercera volta de Spint, el nostre representant va finalitzar en 5a posició, quedant-se a les portes de la final. En la classificació general, l’Oriol Olm va aconseguir una excel·lent 8a plaça.

Aquest matí, s’han disputats els relleus on Olm hi ha participat amb els tres esquiadors de l’equip xinès. La unió dels quatre esquiadors va ser molt bona, finalitzant en 5a posició. Però, un dels membres de l’equip xinès es va saltar una de les portes i l’equip va ser penalitzat amb 1’20”, fet que els va suposar perdre dos places en la classificació general. L’Oriol va aconseguir marcar el millor quart temps individual en la prova, una xifra molt positiva per a tancar la seva participació en els Jocs Olímpics de la Joventut d’Hivern 2020.