L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA ASSOLEIX UNS MOLTS BONS RESULTATS A LA INDIVIDUAL RACE DE LA COMAPEDROSA WORLD CUP

L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA ASSOLEIX UNS MOLTS BONS RESULTATS A LA INDIVIDUAL RACE DE LA COMAPEDROSA WORLD CUP

Sergi Casabella assoleix una excel·lent 26a posició marcant un temps de 1h45´26” i entrant dins el TOP30 Gerber Martín i Xavi Areny han travessat la línia de meta en 32a i 33a posició respectivament, quedant-se a les portes del TOP30 

 

Arinsal, 25 de gener de 2020. Aquest matí s’ha disputat a l’estació de Vallnord Pal Arinsal la primera cursa de la Comaperdosa World Cup, la Individual Race. Una prova que va patir diverses modificacions de traçat a causa de les recents nevades que van afectar tot el país però sobretot les cotes més altes entre dimecres i dijous. Finalment, l’elit mundial de l’esquí de muntanya ha fet front a un recorregut amb un nivell tècnic elevat i on han hagut de coronar els dos pics de l’estació d’Arinsal: el Pic Alt de la Capa i el Pic Negre. Tan la sortida com l’arribada de la cursa individual s’ha pogut viure des del Xalet Igloo, situat a 2.300 metres d’altitud. El recorregut per a sènior masculí ha tingut 5 pujades i 5 baixades amb un desnivell de 1.700 metres. En aquesta categoria, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha estat representada per Xavi Areny, David Albós, Gerber Martín, Sergi Casabella, David Pérez i Carles Serra. Cal destacar que els tres darrers esquiadors són sèniors espoir.

La categoria júnior masculí ha hagut de fer front al mateix recorregut que el sènior però amb 400 metres menys de desnivell. En aquest segon circuit, Marcel Prat ha estat l’únic representant andorrà. Finalment, en categoria júnior femení, Andrea Sinfreu ha estat l’única representant andorrana femenina en participar-hi recorrent un traçat de tres pujades i tres baixades amb un desnivell de 880 metres.

Sergi Casabella ha estat el primer andorrà a travessar la línia d’arribada situada al costat del Xalet Igloo d’Arinsal. Casabella ha aconseguit una excel·lent 26a posició, entrant dins del TOP30 mundial i marcant un temps de 1h4´26”. L’esquiador Sènior Espoir s’ha mostrat molt content a l’arribada perquè ha pogut donar el seu màxim en tot moment.

Gerber Martín ha estat el segon esquiador de l’equip nacional en travessar l’arribada assolint una meritòria 32a plaça marcant un temps d’1h47´27”. A tant sols 13 segons ha arribat Xavi Areny, que s’estrenava en Copa del Món aquesta temporada. Areny ha aconseguit una molt bona 33a plaça amb un temps de 1h47’41”. Ambdós esquiadors han lluitat amb els espanyols Iñigo Martínez i Jordi Alís, mostrant-se a un gran nivell competitiu en totes les pujades i baixades del traçat.

Carles Serra ha estat el quart esquiador andorrà en completar el traçat assolint la 43a posició i marcant un temps de 1h52´15”. El jove esquiador de categoria Sènior Espoir ha demostrat un molt bon estat de forma finalitzant el traçat havent tingut molt bones sensacions.

El 5è esquiador de la Federació Andorrana de Muntanyisme en travessar l’arc oficial de la ISMF ha estat David Albós que ha completat la prova individual en un temps de 1h52’50”, assolint la 46a posició. Albós ha donat el seu màxim fins als darrers metres, lluitant al costat d’alguns dels membres de l’equip suís. Finalment, en 6a posició andorrana ha arribat David Pérez que ha travessat la línia de meta exhaust de forces a causa d’haver-ho donat tot en tots els trams del recorregut realitzat. El tercer Espoir Sènior de la FAM ha marcat un temps de 1h57’21”, quedant en 48a posició.

Pel que fa a la categoria Júnior, Andrea Sinfreu ha realitzat una excel·lent cursa, donant el seu màxim en tot moment i aconseguint la 6a posició, marcant un temps de 1h19’43”. Sinfreu només ha marcat 11 minuts més que la primera classificada, la italiana Samantha Bertolina. En la mateixa categoria però masculina, l’únic representant andorrà ha estat Marcel Prat que ha lluitat fins al final, demostrant un gran potencial i travessant la línia de meta en 1h47´59”, assolint la 17a posició. 

 

PODIS SÈNIOR I ESPOIR MASCULÍ:

1. Xavier Gachet – 1h35´02” – França

2. Robert Antonioli – 1h35´15” – Itàlia

3. Michele Boscacci – 1h35’22” – Itàlia

PODI SENIOR I ESPOIR FEMENÍ:

1. Alba Silvestro – 1h31´56” – Itàlia

2. Marianne Faqon – 1h32´43” – Suïssa

3. Axelle Gachet – 1h33´24” – França 

PODI JUNIOR MASCULÍ:

1. Aurélien Gay – 1h23´28”- Suïssa

2. Paul Verbnjak – 1h24´26” – Àustria

3.Maqeo SosZzzo – 1h24´26” – Itàlia

PODI JUNIOR FEMENÍ:

1. Samantha Bertolina – 1h08´20” – Itàlia

2. Grace Staberg – 1h11´30” – Estats Units

3. Margot Ravinel – 1h12´37” – França 

 

Enllaç d’interès: fotografies i imatges

Enllaç resultats Individual Race