L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA ASSOLEIX ELS OBJECTIUS FIXATS A LA COMAPEDROSA WORLD CUP

L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA ASSOLEIX ELS OBJECTIUS FIXATS A LA COMAPEDROSA WORLD CUP

Principat d’Andorra, 26 de gener de 2020. Aquest matí, s’ha disputat a l’estació Vallnord de Pal Arinsal la segona prova de la Comapedrosa World Cup, la Vertical Race. Una cursa molt dura tant pels més de 800 metres de desnivell positiu que els esquiadors havien de realitzar el més ràpid possible com per les condicions meteorològiques que no han acompanya cap de les categories. La neu i la boira ha dominat tot el matí a l’estació i aquest factor ha sumat duresa a la cursa. El recorregut sènior i júnior masculí han sortit des de l’inici de la pista de les Marrades i
han travessat la línia de meta situada al costat del Xalet Igloo. Les categories júnior femení i la categoria cadet que competia en la Park Piolets Copa d’Andorra han realitzat el recorregut des del restaurant Comallemple i també han arribat al Xalet Igloo.

La Federació Andorrana de Muntanyisme ha estat representada en categoria sènior per Xavier Areny, Gerber Martín, David Albós, Euan Prieto, Sergi Casabella, David Pérez, Carles Serra i Adrià Bartumeu. En categoria júnior hi han pres part Andrea Sinfreu i Marcel Prat. Finalment, Oriol Olm ha realitzat la Vertical Race en categoria cadet, competint dins la Park Piolets Copa d’Andorra 2020.

Sergi Casabella ha estat el primer andorrà a travessar la línia de meta. El jove esquiador espoir ha finalitzat la cursa en 40a posició, marcant un temps de 29 minuts i 51 segons, a tan sols 3 minuts i 15 segons del primer classificat, l’italià Robert Antonioli. Casabella s’ha mostrat molt satisfet pels dos resultats aconseguits durant el cap de setmana i més havent competit al màxim nivell davant el públic andorrà.

Gerber Martín ha estat el segon esquiador de la FAM en completar la Vertical Race en 46a posició i amb un temps de 30 minuts i 35 segons. 10 segons més tard ha entrat un espectacular Carles Serra. El jove esquiador ha realitzat una excel·lent cursa finalitzant en una meritòria 47a plaça. Xavi Comas, seleccionador nacional, un cop finalitzada la Vertical Race, ha destacat el gran paper que Serra ha fet avui perquè ha demostrat una gran concentració i un rendiment físic molt bo.

David Albós ha sigut el quart andorrà en arribar al Xalet Igloo d’Arinsal marcant un temps de 31 minuts i 10 segons, en 51a posició. Albós ha lluitat fins al final al costat del suís Florian Ulrich, demostrant un molt bon nivell. 25 segons més tard travessava la línia de meta Euan Prieto, marcant un temps de 31 minuts i 35 segons, assolint la 55a plaça. Prieto, que no va poder competir ahir, ha donat el seu màxim en tot moment, patint en alguns trams però demostrant una força psicològica constant.

Xavi Areny ha sortit des de l’inici amb bones sensacions tot i que no ha acabat de trobar el seu ritme. Tot i això, ha lluitat fins al final marcant un temps de 31 minuts i 48 segons, travessant la línia de meta en 57a plaça. Per finalitzar, David Pérez, s’ha pogut recuperar bé de l’esforç físic realitzat ahir i ha acabat en 59a posició en un temps de 32 minuts i 15 segons. Per la seva part, Adrià Bartumeu, esquiador convidat per la Federació a competir ha acabat el recorregut en 60a plaça en un temps de 33 minuts i 12 segons.

Andrea Sinfreu, en categoria júnior femení, ha realitzat una espectacular cursa, lluitant amb les altres esquiadores de la seva edat podent finalitzar en 5a plaça en un temps de 23 minuts i 57 segons. Marcel Prat, que competia en la mateixa categoria masculina també ha demostrat estar en un gran nivell físic. El jove esquiador de la selecció nacional ha fet una cursa de menys a més, finalitzant en una excel·lent 12a posició en un temps de 31 minuts i 20 segons. Xavier Comas també ha destacat el gran paper de Prat que ha lluitat fins el final, donant el seu màxim i demostrant que és un esquiador amb un gran potencial de futur.

En darrer lloc destacar que el jove esquiador Oriol Olm ha realitzat la cursa en categoria cadet, puntuable per a la Copa d’Andorra. Olm ha quedat en primera posició, realitzant una cursa espectacular, a un gran ritme de competició i deixant a molta distància els seus rivals. Olm ha finalitzat el seu recorregut en tan sols 17 minuts i 40 segons.

 

Enllaç imatges de la Vertical Race

Enllaç resultats Vertical Race