PRIMERA CONCENTRACIÓ 2020 DE L’ENAA ALS ALPS FRANCESOS

PRIMERA CONCENTRACIÓ 2020 DE L’ENAA ALS ALPS FRANCESOS

L’EQUIP NACIONAL D’ALPINISME ANDORRÀ INICIA LA PRIMERA CONCENTRACIÓ DE L’ANY AMB UNA ESTADA D’ESCALADA EN GEL ALS ALPS FRANCESOS DEL 18 AL 24 DE FEBRER

 

Andorra la Vella, 10 març 2020. L’Equip Nacional d’Alpinisme Andorrà va estrenar la seva primera concentració 2020 als Alps Francesos amb una estada d’escalada en gel en alçada, del 18 al 24 de febrer.

L’objectiu de la concentració és el d’acumular metres i continuar amb el desenvolupament de la tècnica d’escalada en gel en alçada a la Vall de Chamonix, ja que aquest és un dels millors destins del món per a la pràctica d’aquest tipus d’escalada.

L’equip desplaçat, compost per Damià Gil, Ferran Vila i el responsable tècnic Francesc Soldevila, van iniciar una primera jornada tècnica el 19 de febrer a Cervières, Briançon i al finalitzar emprenen de nou el viatge direcció a Cogne (Vall d’Aosta).

20 de febrer realitzaven la segona jornada d’activitat a Cogne, i no és fins a l’endemà dia 21 de febrer que es va completar l’equip amb la incorporació del Guillem Colell.

La tercera jornada d’activitat la van continuar doncs amb l’equip al complet des de Cogne, però a causa de la pujada de temperatura van decidir continuar la quarta jornada de l’estatge al Tacul (Chamonix). Allí hi van realitzar una goulotte de gel i mixte de 500 metres en alta muntanya.

Finalment, l’endemà, a causa del fort vent en alta muntanya l’equip es va desplaçar al vessant suís per finalitzar l’estatge amb una cascada de gel de dificultat 6è grau amb caràcter alpí pel conjunt de l’activitat en si.

 

Imatges d’interès: https://bit.ly/2U52wZ7