L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA TANCA UNA TEMPORADA ATÍPICA AMB UN BALANÇ POSITIU

L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA TANCA UNA TEMPORADA ATÍPICA AMB UN BALANÇ POSITIU

Principat d’Andorra, 20 de març de 2020. La temporada 2019-2020 de l’Equip Nacional d’esquí de muntanya passarà al record per haver estat la més curta des de la seva creació i amb menys curses realitzades a causa de les cancel·lacions derivades del Covid-19. La situació d’emergència sanitària que s’està vivint arreu el món ha fet accelerar la finalització d’una temporada que estava sent molt positiva quant a resultats i sensacions. Enguany, l’equip nacional ha estat format per Gerber Martín, Xavi Areny, David Albós i Euan Prieto en categoria sènior; Sergi Casabella, David Pérez i Carles Serra en categoria sènior espoir; Marcel Prat i Andrea Sinfreu en categoria júnior; Oriol Olm en categoria cadet i Adrià Bartumeu, el qual ha participat en algunes proves com a esportista convidat per la FAM. 

Xavi Comas, seleccionador nacional, ha realitzat una valoració molt positiva de tot l’equip així com del nivell competitiu que han demostrat en les curses en les quals han pogut participar. Cal destacar que només s’han pogut disputar un 50% de les curses previstes en el calendari, tenint en compte les proves de la Park Piolets Copa d’Andorra i les del circuit internacional de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF). El seleccionador ha comentat que, sens dubte, ha estat una temporada atípica i diferent però, tot i això és mostra satisfet amb la feina realitzada. 

Sergi Casabella ha estat l’esquiador que més ha destacat durant la temporada, mostrant un gran nivell competitiu i aconseguint uns resultats molt prometedors, sabent que encara és espoir. Casabella ha complert, en quasi totes les competicions, els objectius fixats perquè ha assolit uns temps que entraven dins dels percentatges marcats respecte als primers classificats. L’esquiador ha destacat en vàries proves de la temporada com la 13a posició espoir aconseguida a la prova individual de la Jennerstier World Cup, la primera posició assolida a la 3 Fronteres Dynafit-Grandvalira o els resultats assolits a la Comapedrosa World Cup. 

Gerber Martin ha demostrat que segueix en un gran nivell competitiu, aconseguint uns excel·lents resultats en totes les curses en les quals ha pogut participar. Martin, que competeix en categoria sènior, s’ha mantingut en la línia de la temporada passada però millorant els seus percentatges diferencials respecte als primers classificats. Entre les seves millors curses destaquen la primera posició aconseguida a la Skimo4, fent un tàndem impecable amb Casabella, la segona posició ben lluitada a Les 3 Fronteres o la seva participació en la Copa del Món d’Aussois. 

Marcel Prat, en categoria júnior, ha realitzat una temporada de menys a més, aconseguint uns excel·lents resultats a la Comapedrosa World Cup així com la 25a posició assolida a la Jennerstier World Cup. Andrea Sinfreu, l’única representant femenina, segueix demostrant un gran potencial i cada temporada millora els seus percentatges. La seva participació en la Comapedrosa World Cup va ser molt satisfactòria així com les curses que ha disputat de la Park Piolets Copa d’Andorra. 

David Pérez i Carles Serra, en categoria espoir sènior, han seguit millorant en totes les curses en les quals han participat i són un gran actiu per a la FAM perquè mostren un gran potencial que caldrà seguir de ben a prop. Per a Xavi Areny, aquesta ha estat una temporada diferent i intermitent perquè, per motius laborals, no ha pogut dedicar a la Federació i als entrenaments tot el temps que desitjava. Malgrat aquestes circumstàncies, en les proves en les quals ha pogut participar, ha seguit demostrant que està en un gran estat de forma i de competició. David Albós ha tingut una temporada irregular degut a la lesió patida a l’esquena i que li ha impedit estar al seu 100%. 

Oriol Olm, primer esquiador de la FAM en categoria cadet, ha demostrat que és un esportista amb molt de futur en aquest esport tal com va demostrar als Jocs Olímpics de la Joventut de Lausanne. 

Per finalitzar, Comas ha volgut afegir que la valoració final de temporada ha estat positiva. No ha pogut avançar com serà l’estructura de la pròxima temporada perquè encara és tot molt recent però esportivament parlant, la feina s’ha fet adequadament tot i que no han pogut acabar de veure la progressió dels esquiadors.