LA FAM PARTICIPA A LA MT.AWA VIRTUAL SKYRACE, SEGONA PROVA DE LES SKYRUNNER WORLD SERIES

LA FAM PARTICIPA A LA MT.AWA VIRTUAL SKYRACE, SEGONA PROVA DE LES SKYRUNNER WORLD SERIES

Principat d’Andorra, 21 d’abril de 2020. Una part de l’equip nacional de curses de muntanya 2020 de la FAM va participar, de forma voluntària, a la segona prova virtual de les Skyruuner Virtual World Series. La prova simulava córrer la Mt.Awa Skyrace, cursa que en condicions normals, s’hauria d’haver disputat aquest passat cap de setmana. Júlio Rodrígues, Carlos Fernández, Arnau Soldevila i Sabrina Solana van acceptar el repte de córrer durant quaranta-cinc minuts, intentant córrer la màxima distància possible. La cursa virtual va ser un èxit de participació perquè, entre les nou i mitja del matí i les nou del vespre, van participar-hi corredors professionals i amateurs de més de 80 nacionalitats diferents entre els quals van destacar la presciència de Holly Page, Tom Evans, Hector Haines, Denisa Dragomir, Jan Margarit, entre d’altres. Cal destacar que, per la gent que no tenia la possibilitat de córrer a causa del confinament, podien fer qualsevol altre exercici físic com per exemple bicicleta. 

Els nostres corredors van assolir el repte amb bons resultats. Júlio Rodrígues i Carlos Fernández són veïns i van poder córrer els quaranta-cinc minuts plegats però respectant la distància de seguretat. Ambdós corredors van aconseguir recórrer 10,400 kilòmetres. Sabrina Solana també viu en número imparell i va poder realitzar la cursa al carrer. Solana va recórrer 8,81 kilòmetres. Per últim, el jove Arnau Soldevila també va voler participar des de casa, pujant i baixant escales. Soldevila va marcar una distància de 4,13 kilòmetres i un desnivell acumulat de quasi 700 metres. 

Cal destacar que els resultats definitius i oficials de la prova no se sabran fins d’aquí uns dies. Tot i això, l’objectiu de les curses virtuals que s’estan organitzant és aconseguir una bona participació i fomentar l’exercici durant el confinament. 

La tercera prova virtual del calendari internacional es disputarà des de casa però simulant córrer La Transvulcania, prova mítica del calendari i que també s’ha hagut de cancel·lar per la crisi sanitària del Covid-19. 


Links d’interés: https://www.skyrunnerworldseries.com/events/mt-awa-skyrace-2/

https://bit.ly/3ay0DsM