LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA EL CALENDARI INTERNACIONAL PROVISIONAL QUE DISPUTARÀ L’EQUIP NACIONAL 2020

LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA EL CALENDARI INTERNACIONAL PROVISIONAL  QUE DISPUTARÀ L’EQUIP NACIONAL 2020

La Matterhorn Ultraks de Zermatt serà la primera prova internacional que part de l’Equip Nacional disputarà

Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM, destaca la versatilitat de l’Equip Nacional
2020, amb corredors de característiques molt diferents. Un factor que s’ha aconseguit gràcies a les noves incorporacions

 

Principat d’Andorra, 7 de maig de 2020. Aquest matí, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat, de forma virtual, el calendari provisional de les curses internacionals en les quals els corredors de l’Equip Nacional 2020 hi seran presents. Malgrat la situació d’excepcionalitat que els esportistes estan vivint a causa del Covid-19, segueixen entrenant des de casa i mantenint el ritme d’entrenament diari a través de diferents rutines per tal d’iniciar la temporada en un estat de forma òptim. 

El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, ha volgut destacar la motivació que els corredors segueixen tenint per competir en aquest nou calendari proposat i que ha sofert vàries modificacions per a tots ells. La temporada s’iniciarà a finals d’estiu i per tant, els esportistes tindran més temps per poder entrenar en el seu terreny de joc, la muntanya. Concretament, la temporada arrencarà el 21 d’agost a Zermatt on alguns dels corredors de l’equip nacional disputaran la Matterhorn Ultraks amb 25 kilòmetres i quasi 3.000 metres de desnivell positiu. Tots els corredors realitzaran curses de curta o mitja distància per tal que puguin mostrar la seva capacitat d’adaptació. 

El calendari de les Skyrunner World Series 2020 s’ha vist reduït considerablement però, tot i això, les curses que disputaran els nostres corredors seran les següents: la Matterhorn Ultraks de Zermatt; la Hochkönig Skyrace d’Àustria; la Gorbeia Suizen de Zuanuri; la Transvulcania Ultramarathon de La Palma; la Limone Sky Extrem de Limone sul Garda i la Skyrace des Matheysins de Saint-Honoré.

Per la seva part, Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM, ha volgut afegir que les noves incorporacions han contribuït que l’Equip Nacional 2020 sigui molt més versàtil. La incorporació de Sabrina Solana i la possible participació d’Andrea Sinfreu en alguna cursa Youth també han fet que l’equip tingui més presència femenina. 

Ferrari també ha comentat que, des de la Federació, estan en fase de negociació amb el Govern d’Andorra i el Ministeri d’Esports perquè els corredors federats puguin sortir a entrenar a la muntanya, dins d’un circuit tancat i en unes hores concretes. Aquest possible permís ajudaria els corredors a iniciar la temporada en millors condicions físiques així com a poder entrenar amb diferents desnivells acumulats. 

Recordem que l’Equip Nacional 2020 està format per Òscar Casal i Marc Casal en la categoria sènior N1, per Arnau Soldevila en categoria júnior N2 i per Sintu Vives, David Méndez, Carlos Fernández, Imma Parrilla, Julio Rodrigues, Sabrina Solana i Pere Riba en categoria sènior N3. 


Link: Calendari Provisional

Link: imatges d’interès