L’EQUIP NACIONAL D’ALPINISME ANDORRÀ TORNA A L’ACCIÓ AMB MOLTA IL·LUSIÓ REALITZANT UNA CONCENTRACIÓ D’ALPINISME TÈCNIC ALS ALPS FRANCESOS DEL 5 AL 14 DE JULIOL

L’EQUIP NACIONAL D’ALPINISME ANDORRÀ TORNA A L’ACCIÓ AMB MOLTA IL·LUSIÓ REALITZANT UNA CONCENTRACIÓ D’ALPINISME TÈCNIC  ALS ALPS FRANCESOS DEL 5 AL 14 DE JULIOL

Andorra la Vella, 15 juliol 2020. L’equip nacional d’alpinisme andorrà (ENAA) format per Damià Gil, Ferran Vila, Guillem Colell i el responsable tècnic Francesc Soldevila, s’ha desplaçat als Alps del 5 al 14 de Juliol, per tal de realitzar la 1a concentració d’alpinisme estival a Chamonix en el seu segon any de preparació.

L’objectiu principal d’aquest estatge és poder preparar-se tècnicament, els 4 membres de l’equip  junts, per a les expedicions programades per a l’any 2021. Durant aquest dies s’han posat a prova entre les diferents activitats de dificultat i que en ocasions, acostumen a ser més feixugues al haver de realizar-les entre els 4 membres alhora.

En aquest estatge, l’equip d’alpinisme d’Andorra han pogut realitzar les escalades següents:

  • Éperon Migot (Aiguille du Chardonnet)

Desnivell: 600 m

Dificultat: D IV M3

  • Grépon (Mer de Glace) 

Desnivell: 800 m

Dificultat: D V+

  • Éperon Frendo (Aiguille du Midi)

Desnivell: 1200 m

Dificultat:  D 5C III

  • Super Dupont  (Aiguille SE des Cosmiques) 

Desnivell: 200 m

Dificultat: ED (6C/+) II

  • Digital Crack (Gran Gendarme Arête des Cosmiques)

Desnivell 80 m

Dificultat:  8a (7b obligat)

Intent no encadenat

  • Vía Rébuffat (Éperon des Cosmiques)

Desnivell: 200 m

Dificultat: 6a D+

Els membres de l’equip conclouen l’estatge amb satisfacció sobre l’estat de forma amb el que s’han trobat mentre realitzaven les diferents activitats. Aquestes han estat gràcies a les condicions actuals de neu que els ha permès realitzar escalades molt variades de neu, roca i gel. 

 

Imatges d’interès: https://bit.ly/3j2aLQ3