LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME TANCA L’EDICIÓ MÉS ATÍPICA DE LA MULTISEGUR COPA D’ANDORRA 2020

LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME TANCA L’EDICIÓ MÉS ATÍPICA DE LA MULTISEGUR COPA D’ANDORRA 2020

Principat d’Andorra, 8 d’octubre de 2020. La temporada 2020 de curses de muntanya així com la Multisegur Copa d’Andorra 2020 passaran al record per haver estat les més curtes des de la seva creació i amb menys curses realitzades a causa de les cancel·lacions derivades de la Covid-19. La situació d’emergència sanitària que s’està vivint arreu el món i al país, ha provocat que enguany només s’hagin pogut disputar dues de les set curses previstes en el calendari.

El passat 19 de juliol es va poder celebrar, amb totes les garanties sanitàries possibles, la primera i penúltima prova, la OTSO Travessa d’Encamp. El cap de setmana del 5 i 6 de setembre es va disputar la segona i última cursa de l’any, la Sportiva Andorra Trail. Una cursa per equips i per etapes molt exigent que va poder celebrar-se amb un èxit de participació, fet que consolida aquesta prova com un referent més al país.

Ambdues curses disputades van permetre a la Federació Andorrana de Muntanyisme arrencar i tirar endavant una edició atípica de la Multisegur Copa d’Andorra. Tot i això, les anul·lacions constants de les proves que quedaven per disputar han obligat a tancar les classificacions finals de la competició. Així doncs, en categoria absoluta masculina, Òscar i Marc Casal han estat els primers classificats gràcies a la primera posició assolida a la Sportiva Andorra Trail. Els han acompanyat en aquest podi virtual Javier Barea i Raul Guillen, en segona posició, empatats a punts i Carlos Fernández, tercer classificat d’enguany.

En categoria femenina absoluta, la guanyadora d’aquesta edició 2020 ha estat Queralt Riba. La segona classificada ha estat la corredora de la FAM, Sabrina Solana. Les ha acompanyat en aquest rànquing Clàudia Tremps.

A causa de la crisi sanitària de la Covid-19 i de les restriccions per a celebrar esdeveniments, el lliurament de premis de la Multisegur Copa d’Andorra 2020 s’ajorna i en principi, se celebrarà durant la primera prova del 2021.

Per finalitzar, des de la Federació, volem agrair als nostres patrocinadors el suport social i econòmic que any rere any ens mostren i que, en temps complicats com els que s’estan vivint aquest 2020, tenen una importància molt més significativa.