Concentració d'escalada en les diferents parets del Pre-Pirineu, del 10 al 17 d'octubre. RESUM

Concentració d'escalada en les diferents parets del Pre-Pirineu, del 10 al 17 d'octubre.  RESUM

Andorra la Vella, 20 d’octubre 2020. Dissabte passat es va finalitzar amb molt bones sensacions, la concentració d’escalada que el nostre equip nacional d’alpinisme andorrà va realitzar en les diferents parets del Pre-Pirineu.

 

El desplaçament es va iniciar el 10 d’octubre des d’Osca fins arribar a Catalunya, passant així per les següents jornades:

Jornada 1. Diumenge 11. Ascensió de la paret Cienfuens (Osca), realitzant una escalada de la viaTotem Va’, de 200m (7A+ / 7B)

Jornada 2. Dilluns 12. Tozal de Vero (Osca), van realitzar la vía Pastelito Rebelde, ED 230m. 7B+, 6C Obligat.

Jornada 3. Dimarts 13. Turbón, que es troba al sud del Pirineu Axial, formant part de les Serres Interiors Pirinenques, van realitzar les vies ‘El Camí del Tei-Chi’ ED+200m 7b; ‘Un mundo sin fin 190m 7a/Ae.

Jornada 4. Dijous 15. Terradets (Catalunya), van escalar les vies:Doctor, Doctor, que em passa?” ED+ 7b i la “Mestre Llop” ED– SR3 7a

Jornada 5. Divendres 16 l’equip va fer una jornada de recuperació activa repassant les nocions de cartografia, funcionament i utilització del GPS.

Jornada 6. Dissabte 17,  va ser la darrera jornada de la concentració d’escalada en paret, realitzada a la Serra de Sant Gervàs, realitzant les vies “Escaladors en perill d’extinció” 7c i “Grande beau 7a+

 

El responsable tècnic Francesc Soldevila es mostra satisfet amb els objectius assolits; remarcant una boníssima evolució de tots els membres que componen l’equip: Damià Gil, Ferran Vila i Guillem Colell.

La concentració, motivació, actituds i aptituds han estat el bon resultat d’aquesta suma de valors i que es tindrà molt en compte perquè es pugui determinar la destinació final per a l’Expedició 2021, de la qual esperem donar-ne més detalls així com la seva destinació,  tan aviat com ens sigui possible.

 

Des d’aquí i una vegada més, traslladem l’agraïment a Multisegur Assegurances i de Viladomat Esports pel tot seu suport.


Link imatges d’interès Jornada 1. Cienfuens (Osca).

Link imatges d’interès Jornada 2. Tozal de Vero (Osca).

Link imatges d’interès Jornada 3. Turbón.

Link imatges d’interès Jornada 4. Terradets (Catalunya).

Link imatges d’interès Jornada 5.

Link imatges d’interès Jornada 6. Serra de Sant Gervàs.