PRESENTACIÓ DE LA PARK PIOLETS COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2020/2021

PRESENTACIÓ DE LA PARK PIOLETS COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2020/2021

Principat d’Andorra, 7 de desembre de 2020. Aquest matí, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat la dinovena edició de la Park Piolets Copa d’Andorra d’esquí de muntanya. Enguany, el calendari és provisional, ja que hi haurà la possibilitat que algunes dates es modifiquin a causa de la crisi sanitària que el país viu derivat de la Covid-19.

El principal objectiu d’aquesta edició és poder celebrar amb total seguretat les set proves que hi ha previstes en el calendari així com poder gaudir de l’esquí de muntanya, en la seva vessant competitiva, amb la màxima normalitat possible.

Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM ha destacat el gran esforç que totes les entitats implicades estan realitzant perquè la competició pugui dur-se a terme i per tant, no s’hagi de cancel·lar cap cita del calendari. En aquest sentit, la Federació Andorrana de Muntanyisme vol agrair a tots els clubs, organitzadors, patrocinadors i al Govern d’Andorra la feina realitzada perquè la Park Piolets Copa d’Andorra d’esquí de Muntanya 2020/2021 sigui una realitat.

Cada prova tindrà el seu protocol sanitari aprovat pel Ministeri de Salut i si no hi ha cap canvi, la majoria de les curses tindran una sortida de corredors individual o per parelles. Pel que fa a les categories, enguany, hi ha una novetat important perquè des de la FAM, s’han adaptat a les categories validades per la Federació Internacional de Muntanyisme.

Les set proves que es disputaran i que per tant, puntuaran per a la Park Piolets Copa d’Andorra 2020-2021 són: La 3 Fronteres Dynafit-Grandvalira, la Vertical del Pas de la Casa, la Cronoescalada Nocturna Grandvalira, La Sportiva Andorra Skimo 10, La Sportiva Andorra Skimo 2, la Font Blanca i la Travessa Ransol- La Serrera. Aquestes dues darreres proves seran per equips i es poden fer ambdues com una sola cursa per etapes sota el nom de Les 2 Valls.

La competició arrencarà el pròxim 31 de desembre amb la 3 Fronteres Dynafit- Grandvalira. Una primera prova en modalitat vertical organitzada per l’Esquí Club Pas de la Casa-Grau Roig en la qual els esquiadors hi hauran d’ascendir al Pic de Montmalús.

La Vertical del Pas de la Casa serà la segona cursa que es disputarà dins de la Park Piolets Copa d’Andorra. Aquesta, tindrà lloc el pròxim 23 de gener i, organitzada pel Club Pirinenc Andorrà, es realitzarà de dia, sortint des del jardí de neu Pas de la Casa, passant per pista i arribant al Pic Blanc, per fora pista.

Dos caps de setmana més tards, el 6 de febrer, tindrà lloc la Cronoescalada Nocturna Grandvalira, organitzada pel Soldeu Esquí Club. Una vertical molt exigent perquè els participants hauran d’ascendir la mítica pista Àliga d’El Tarter.

Els dies 20 i 21 de febrer arribaran les dues primeres proves per equips de la temporada. La Sportiva Andorra Skimo 10 i la Banc Sabadell Skimo 2. Un cap de setmana intens per a l’esquí de muntanya. Una de les grans novetats d’aquesta cursa serà la limitació de 400 corredors per dia i l’obligatorietat de fer-se un test d’antigen previ per poder recollir el dorsal i per tant, poder fer la sortida amb normalitat.

El cap de setmana del 3 i 4 d’abril es disputaran les dues darreres proves de la Park Piolets Copa d’Andorra 20-21. Dissabte tindrà lloc la Travessa Ransol-Serrera, organitzada pel Soldeu Esquí Club i diumenge se celebrarà la darrera cursa de la temporada, la Font Blanca, organitzada per l’Esquí Club Ordino-Arcalís.

 

Enllaç d’interès: Calendari PARK PIOLETS COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2020/2021