PRESENTACIÓ DE L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2020/2021

PRESENTACIÓ DE L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2020/2021

Principat d’Andorra, 14 de desembre de 2020. Aquest matí, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat l’Equip Nacional d’esquí de Muntanya 2020/2021 que competirà a escala nacional i internacional en les diferents proves previstes al calendari que l’equip tècnic de la FAM ha elaborat.

Enguany, l’Equip Nacional està format per Gerber Martín, Xavi Areny, David Albós i David Pérez en categoria sènior; Sergi Casabella, Carles Serra, Marcel Prat i Adrià Bartumeu en categoria Sub23 i Oriol Olm en categoria Sub18. Els nou corredors encaren aquesta temporada amb moltes ganes de competir, molt motivats i amb l’esperança que es puguin dur a terme totes les proves on està previst que es desplacin. Xavier Comas seguirà sent el seleccionador nacional i estarà acompanyat per un staff format per dos tècnics més: Xavi Capdevila i Guillem Campeny.

Ludovic Albós, nou gerent i coordinador de la Federació Andorrana de Muntanyisme ha volgut destacar que els principals objectius són els de competir al màxim nivell possible en les diferents proves de Copa del Món, Park Piolets Copa d’Andorra, Copa de França i Copa d’Espanya.

El seleccionador nacional, Xavier Comas, ha donat a conèixer les diferents proves internacionals en les quals els corredors de la FAM hi seran presents. El calendari serà el següent: El pròxim 19 de desembre participaran a la Adamello World Cup a Pontedilegno, Italia. La segona cita internacional serà 29 de gener a Verbier, Suissa. La tercera cursa que disputaran serà la Marmotta Trophy, a Martelo, Itàlia, el 20 de febrer. La quarta cita de la temporada serà la més important per als corredors i per a la Federació amb l’arribada dels Campionats del Món 2021 d’esquí de Muntanya (ISMF World Championship Comapedrosa Andorra). Una setmana molt intensa amb quatre proves a disputar en tan sols cinc dies (del 2 al 6 de març). Deu dies després de donar el seu màxim a la Comapedrosa Andorra, està previst que alguns corredors, en modalitat parella, participin a la Pierra Menta, a Areches Beaufort, França. Finalment, el 25 de març participaran a la Dolomiti di Brenta, a Madonna di Camiglio, Itàlia.

A banda del calendari internacional, els nou corredors també participaran en diferents proves de la Park Piolets Copa d’Andorra així com en diferents curses de la Copa de França i la Copa d’Espanya.

Per tant, la primera cita important de la temporada serà aquest cap de setmana on part de l’staff tècnic de la FAM es desplaça a Pontedilegno, Itàlia, amb Martín, Albós, Pérez, Casabella, Prat, Bartumeu i Olm per a disputar la Vertical i la Sprint dins de la Adamello World Cup.

Des de la Federació Andorrana de Muntanyisme volem agrair, un any més, el suport esportiu i econòmic que Morabanc i Viladomat Esports donen als corredors per tal que puguin desenvolupar el calendari presentat aquest matí.