ORIOL OLM I SERGI CASABELLA ASSOLEIXEN UNS EXCEL·LENTS RESULTATS ALS CAMPIONATS D’ESPANYA D’ESQUÍ DE MUNTANYA

ORIOL OLM I SERGI CASABELLA ASSOLEIXEN UNS EXCEL·LENTS RESULTATS ALS CAMPIONATS D’ESPANYA D’ESQUÍ DE MUNTANYA

Principat d’Andorra, 17 de gener de 2021. Aquest cap de setmana s’ha disputat, a l’estació d’esquí de Boí Taüll, els Campionats d’Espanya d’esquí de muntanya. El mal temps i sobretot el fort vent van provocar la cancel·lació divendres de les proves Sprint i després d’una gran feina de l’organització i canvis en el recorregut per manca de neu en les cotes més altes, es va poder disputar, ahir, la prova individual. Avui, s’ha disputat la Vertical, una prova més senzilla de dur a terme malgrat les males condicions meteorològiques. Els corredors de l’Equip Nacional que han disputat ambdues proves han estat Sergi Casabella, Gerber Martín, Xavi Areny, David Albós, Marcel Prat, Carles Serra, Adrià Bartumeu i Orio Olm. L’única absència ha estat la de David Pérez que es troba cursant estudis a França.

La cursa individual va estar marcada pel canvi de recorregut on els participants van haver de fer front a un traçat alternatiu per pista molt físic i menys tècnic del previst. Oriol Olm, en categoria U18, va assolir una excel·lent primera posició completant el recorregut en 1h11’46” i deixant el segon classificat, Hugo Fenoll, a quasi sis minuts de diferència.

En categoria sènior, Sergi Casabella va ser el millor andorrà, travessant la línia de meta en 7a posició i lluitant pel top 5 fins als darrers metres. Va completar el circuit en un temps de 1h32’, a només un 6% del primer classificat, el català Oriol Cardona (1h27’20”). Casabella va assolir la primera posició en la categoria U23. Xavi Areny va aconseguir una molt bona 10a posició completant la prova en un temps de 1h35’19” i donant el seu màxim en la seva primera cursa en aquesta modalitat de la temporada.

Carles Serra va ser el tercer millor andorrà acabant en una 13a posició en temps de 1h36’42”. Set segons més tard va classificar-se Gerber Martin, completant la prova individual en una 14a posició. David Albós va donar el seu màxim en un traçat amb moltes baixades, fet que el va perjudicar. Va travessar la línia de meta en 16a posició en un temps de 1h37’10”. Marcel Prat i Adrià Bartumeu van completar el circuit en 33a i 50a posició respectivament. Cal destacar que Prat va assolir la 3a posició en la categoria U23, compartint podi amb Casabella.

Aquest matí s’ha disputat la modalitat vertical amb unes condicions meteorològiques complicades. Oriol Olm ha tornat a imposar-se en la categoria U18 completant la pujada en un temps de 27’40”. El jove corredor també ha assolit una excel·lent 13a plaça en la classificació general. En categoria sènior, el millor andorrà ha tornat a ser Sergi Casabella assolint la 7a posició amb un temps de 27’26”. Casabella ha estat el segon classificat en la seva categoria U23.

Marcel Prat ha travessat la línia de meta en 20a posició (5a plaça U23) a 3’13” del primer classificat, Oriol Cardona (25’22”). Quatre segons més tard ha arribat Gerber Martin, classificant-se en una 22a plaça. David Albós i Carles Serra han finalitzat en 26a i 27a posició respectivament. Xavi Areny ha finalitzat en 29a plaça i Adrià Bartumeu ha acabat en 12a posició en la categoria U23 en un temps total de 30’58”.

 


ENLLAÇ IMATGES D’INTERÈS

ENLLAÇ RESULTATS