SERGI CASABELLA I ORIOL OLM DESTAQUEN EN LA GRAND MASSIF WORLD CUP DISPUTADA A FLAINE, FRANÇA

SERGI CASABELLA I ORIOL OLM DESTAQUEN EN LA GRAND MASSIF WORLD CUP DISPUTADA  A FLAINE, FRANÇA

Principat d’Andorra, 6 de febrer de 2021. Aquest divendres i dissabte, una part de
l’Equip Nacional d’esquí de muntanya ha participat en la tercera cita internacional de la
temporada al terreny esquiable de Flaine, a la zona de Arâches La Frasse i que forma
part del domini esquiable del Grand Massif. Ahir, divendres, va tenir lloc la prova
individual i aquest matí, s’han disputat les proves de modalitat Sprint. Els corredors
andorrans que hi han pres part han estat en categoria sènior Sergi Casabella, Xavi Areny,
Marcel Prat, Carles Serra i David Pérez i en categoria U20 Oriol Olm.

En la prova individual, els participants van haver de fer front a cinc pujades molt exigents
amb un desnivell positiu total de 1.812 metres, quatre baixades molt tècniques i algún
tram a peu amb els esquís a la motxilla. El guanyador en categoria sènior masculí va ser
l’italià Mateo Eydallin, que va completar el recorregut en 1h32’35”. Sergi Casabella va
ser el millor andorrà classificant-se en 37a posició en un temps de 1h44’19”, a un 12%
del Eydallin. David Pérez va ser el següent en travessar la línia de meta en 45a posició i
un temps de 1h’50’00”. Carles Serra i Marcel Prat van completar el circuit uns minuts més
tard, arribant en 49a i 50a posició respectivament, Serra va fer-ho en 1h55’38” i Prat en
1h56’20”. Finalment, Xavi Areny va abandonar per males sensacions quan havia
completat bona part del circuit.

En categoria U20, com ja va succeir el passat cap de setmana a Verbier, es va imposar
l’austríac Paul Verbnjak amb un temps total de 1h32’05”. Oriol Olm va finalitzar nou
minuts i tres segons més tard, finalitzant en 20a posició en 1h41’08”. El jove corredor de
la selecció va fer unes grans pujades, estant al mateix ritme que els primers classificats
però, en les baixades, va notar el cansament acumulat de les darreres setmanes, fet que
el va perjudicar en el resultat final.

Aquest matí, s’han disputat els Sprints, una modalitat de l’esquí de muntanya molt física
on els corredors han de donar el seu màxim en molts poc minuts. En categoria U20, Olm
no ha aconseguit passar de la primera fase i ha aconseguit una 16a posició general. El
guanyador de la categoria ha estat el suís Kilian Granger.

El cansament físic acumulat s’ha notat entre els nostres corredors de la categoria sènior i
malauradament, cap d’ells ha pogut passar a la segona fase dels Sprints. El guanyador ha
estat el català Oriol Cardona, que s’ha mostrat intractable en semifinals i en la final.